Εβραϊκό σχολείο έγινε στόχος πυροβολισμών στο Μόντρεαλ

Εβραϊκό σχολείο έγινε στόχος πυροβολισμών στο Μόντρεαλ

Πρόκειται για τρίτη επίθεση σε σχολεία μέσα σε λίγες μέρες - «Θέλουν να εκφοβίσουν τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης»

Ένα εβραϊκό σχολείο στο Μόντρεαλ δέχτηκε πυρά σήμερα το πρωί, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην καναδική πόλη λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τα πυρά στο σχολείο Γεσίβα Γκεντόλα. Οι δράστες πυροβόλησαν την πρόσοψη του κτιρίου και οι κάλυκες βρέθηκαν λίγο αργότερα, αφού κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν την αστυνομία, μετέδωσε η καναδική τηλεόραση CBC News.

Διαβάστε επίσης: Μια νίκη – απάντηση του Ολυμπιακού στο γήπεδο

Το περιστατικό έρχεται να ανεβάσει συνολικά στις τρεις τις επιθέσεις στα σχολεία Εβραίων.

Στο άλλο σχολεία, επίσης στο Μόντρεαλ, αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκαν τρύπες από σφαίρες στην πύλη εισόδου, το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν τα συμβάντα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Ξανά «στόχος» το συγκεκριμένα εβραϊκό σχολείο μαζί με ένα ακόμη στην πόλη του Μόντρεαλ
Δύο εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ, στον Καναδά, δέχθηκαν πυροβολισμούς τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (09/11), περίπου στις 04:30, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με το Associated Press, μέλη του προσωπικού ανακάλυψαν τρύπες από σφαίρες στο εξωτερικό των κτιρίων όταν έφτασαν το πρωί της Πέμπτης. Κανείς δεν βρισκόταν μέσα τη στιγμή των πυροβολισμών, δήλωσε η αστυνομία. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

«Βλέπουμε μια αύξηση των απειλών βίας», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αντέδρασε στην είδηση των πυροβολισμών, λέγοντας σε δημοσιογράφους σε ένα προάστιο του Μόντρεαλ ότι οι Καναδοί πρέπει να καταγγείλουν με τον πιο έντονο τρόπο τον βίαιο αντισημιτισμό.

«Βλέπουμε μια αύξηση των απειλών βίας», δήλωσε ο Τριντό, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε τέτοιοι ως Καναδοί. Είμαστε μια χώρα που τα έχει καταφέρει καλύτερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα στην κατανόηση και τον σεβασμό των διαφορετικών προοπτικών».

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκό, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι αυτό που συνέβη στα σχολεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, τρία άτομα τραυματίστηκαν και ένα άτομο συνελήφθη στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Μόντρεαλ μετά από διάφορα περιστατικά που η αστυνομία δήλωσε ότι συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια
Την Τετάρτη (08/11), σε μια βίαιη αντιπαράθεση στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια μεταξύ ανθρώπων που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της Γάζας σημειώθηκαν τραυματισμοί και έγινε μία σύλληψη.

«Θέλουν να εκφοβίσουν τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης»

Ο Μάγιερ Φέιγκ, μέλος του Συμβουλίου Χασιδιστών Εβραίων του Κεμπέκ, είπε ότι οι πυροβολισμοί στα σχολεία έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τον εβραϊκό πληθυσμό της πόλης.

Στο Τορόντο, η αστυνομία ανέφερε ότι τα εγκλήματα μίσους εναντίον των Εβραίων και των μουσουλμάνων υπερδιπλασιάστηκαν κατά τις τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ