Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της στη Ρόδο – Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο νησί

Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της στη Ρόδο – Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο νησί

Το Blue Star Patmos αναγκάστηκε το πρωί να αγκυροβολήσει στον κόλπο Ιξιάς, καθώς δεν μπόρεσε να προσδέσει με ασφάλεια στο λιμάνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Το νησί της Ρόδου «χτυπά» από τη ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) η κακοκαιρία, δημιουργώντας προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Από την ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισε ο κόμβος Αρχαγγέλου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση στον οικισμό. Στην πόλη της Ρόδου οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στο Ασκληπιείο, στον δρόμο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Έμπωνα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Διαβάστε επίσης: Έτσι παίζοντας, πως να μας σταματήσει το… Καζακστάν;

Μικρές καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών

Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ εκτός λειτουργίας βγήκαν αρκετές φορές οι φωτεινοί σηματοδότες τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου, όσο και επί της Ρόδου – Λίνδου και Ρόδου – Καμείρου.

Αναφορικά με τις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροσκαφών δεν υπήρξαν ακυρώσεις αλλά μικρές καθυστερήσεις. Ωστόσο, το Blue Star Patmos αναγκάστηκε το πρωί να αγκυροβολήσει στον κόλπο Ιξιάς, καθώς δεν μπόρεσε να προσδέσει με ασφάλεια στο λιμάνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κακοκαιρία στη Ρόδο

Ο δρόμος από Πεταλούδες προς φαράγγι και προς Ψίνθο (Πηγή: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου)

Ο δρόμος από Πεταλούδες προς φαράγγι και προς Ψίνθο (Πηγή: Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου)

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σημειώνεται ότι σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό, για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη (23/11) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, αναμένουμε σήμερα:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη  Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.
  • Πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.
  • Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
  • Σημαντική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/11) είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 22/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ