Ερντογάν: «Επιμένω στη θέση μου. Ό,τι κι αν λέει ο καθένας δεν μπορώ να αποδεχθώ τη Χαμάς ως τρομοκρατική ομάδα»

Ερντογάν: «Επιμένω στη θέση μου. Ό,τι κι αν λέει ο καθένας δεν μπορώ να αποδεχθώ τη Χαμάς ως τρομοκρατική ομάδα»

Η δήλωση του τούρκου προέδρου ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση για την πιθανότητα αμερικανικών κυρώσεων προς την Τουρκία για υποστήριξη και χρηματοδότηση της Χαμάς.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και λέει ότι πρέπει να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε λύση για τη Γάζα μετά τον πόλεμο.

«Επιμένω στη θέση μου. Ό,τι κι αν λέει ο καθένας, δεν μπορώ να δεχθώ τη Χαμάς ως τρομοκρατική ομάδα» δήλωσε συγκεκριμένα.

Τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με πιθανές αμερικανικές κυρώσεις που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Τουρκία για υποστήριξη και χρηματοδότηση της Χαμάς.

Έπειτα τόνισε ότι η εξάλειψη της οργάνωσης δεν αποτελεί επιλογή και πως πρέπει να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε μεταπολεμικό σενάριο που αφορά τη Γάζα.

Ο τούρκος πρόεδρος παράλληλα κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να τιμωρήσει τους ισραηλινούς αξιωματούχους, τους οποίους αποκάλεσε «σφαγείς της Γάζας», ξεχωρίζοντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επιπλέον τους αποκάλεσε «δολοφόνους των προγόνων τους».

Τέλος, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ως «κρατική τρομοκρατία» και τόνισε πως η Τουρκία «δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντί της».

Η Τουρκία διατηρεί βαθιές σχέσεις με τη Χαμάς. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε στενή επαφή με την ηγεσία της Χαμάς από την αρχή του πολέμου και επέτρεψε στην τρομοκρατική ομάδα να λειτουργεί από ένα γραφείο στην Κωνσταντινούπολη για πάνω από μια δεκαετία, επιμένοντας ότι φιλοξενεί μόνο την πολιτική πτέρυγα της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ