Στις 12:30 οι ανακοινώσεις: Τι θα πει η Κυβέρνηση για τα γήπεδα- Το επικρατέστερο σενάριο

Στις 12:30 οι ανακοινώσεις: Τι θα πει η Κυβέρνηση για τα γήπεδα- Το επικρατέστερο σενάριο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνει τα μέτρα της Κυβέρνησης κατά της Βίας

Σε αντίστροφη μέτρησης για τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Στις 12:30 ανακοινώσεις δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, τα μέτρα της για την οπαδική βία.

Μια σειρά από αποφάσεις που πάρθηκαν το Σάββατο στη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος.

Διαβάστε επίσης: Για αυτό που συμβαίνει εδώ και έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό Β΄ θα μιλήσει επιτέλους κάποιος από την ΚΕΔ (vids, pics)

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια; Η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα σπορ. Και η ανάκληση της απόφασης
του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε μια τέτοια περίπτωση; Η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες (ΠΑΕ, ΚΑΕ).

Αναφορικά με το σενάριο που θέλει πέραν τούδε τον αθλητισμό σε κατάσταση «κεκλεισμένων των θυρών», υπάρχει μια ισχυρή ένδειξη –το γεγονός ότι η UEFA ειδοποίησε χθες τη Μπάτσκα Τοπόλα, την Ελσίνκι και την Μακάμπι Χάιφα ότι δεν θα μπορούν να έχουν κόσμο στα ματς που έχουν να δώσουν στην Ελλάδα την Πέμπτη με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα-. Υπάρχουν όμως και οι πρώτες αντιδράσεις. Ο Γιάννης Αλαφούζος για παράδειγμα με ανάρτηση του στα social media το μεσημέρι της Κυριακής χρησιμοποίησε τη λέξη «ντροπή».

Χθες το πρωί για όσα ακολουθούν πήρε θέση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. «Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας.

Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ