Γκάζι: Αφαίρεσαν την σφαίρα από τον 33χρονο τραυματία – Συνεχίζεται η αναζήτηση του πιστολέρο

Γκάζι: Αφαίρεσαν την σφαίρα από τον 33χρονο τραυματία – Συνεχίζεται η αναζήτηση του πιστολέρο

Την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για την υγεία του 33χρονου τραυματία, οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη των πυροβολισμών.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεννηματάς νοσηλεύεται ο 33χρονος Δημήτρης, που υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση προκειμένου οι γιατροί να του αφαιρέσουν τη σφαίρα που ήταν σφηνωμένη στο κεφάλι του, μετά τα γεγονότα τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι.

Οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν την σφαίρα και τα θραύσματα από τον εγκέφαλό του, με τους γονείς να ξεσπούν σε κλάματα στο άκουσμα της θετικής έκβασης.

«Την αφαίρεσαν. Δεν περίμεναν τόσο γρήγορα να το κάνουν. Όμως ήταν σταθερός και το κάνανε. Το παιδί μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Καταλαβαίνετε ότι το μόνο που με απασχολεί είναι αυτό», είπε ο πατέρας του 33χρονου.

Την ίδια ώρα, οι άλλοι δύο τραυματίες είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχουν μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο, ωστόσο δεν πρόκειται να πάρουν εξιτήριο άμεσα.

«Δύο παιδιά με σφαίρες στο κεφάλι»

«Έχω δυο παιδιά με σφαίρες στο κεφάλι», συγκλονίζει o πατέρας των δύο αδελφών, 28 και 33 ετών, που πυροβόλησε εξ επαφής ο καταζητούμενος πιστολέρο στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Δεν έχω ένα, έχω δύο παιδιά με σφαίρες στο κεφάλι. Τι θέλετε να σας πω τώρα; Τα λόγια που έχω να πω είναι ότι ευχαριστώ τους γιατρούς που ήταν καλοί γιατροί. Καλοί επιστήμονες και καλοί άνθρωποι. Χάρη σε αυτούς είμαστε εδώ που είμαστε. Αυτό θέλω να πω» συμπλήρωσε.

Αυτό ήταν το δεύτερο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ο μεγάλος του γιος στο κεφάλι. Ο μικρότερος, που επίσης νοσηλεύεται, πάει καλύτερα και μεταφέρθηκε σε κανονικό δωμάτιο μαζί με τον 28χρονο τραυματία φίλο του.

«Τα παιδιά δόξα τω Θεώ κάθε μέρα πάνε και καλύτερα. Πάει καλά και ο Δημήτρης», είπε φίλος των δύο τραυματιών.

«Νόμιζαν ότι ψάχνονται για καβγά»

Η αδελφή του τρίτου τραυματία απαντά στους ισχυρισμούς του 33χρονου συλληφθέντα, ότι δηλαδή η παρέα των Κρητικών πέταξαν μπουκάλι στο αμάξι των δραστών.

«Ξέρω ότι ο Γιάννης φώναξε προς τους υπόλοιπους της παρέας να έρθουν προς το μέρος του για να φύγουν. Τότε το αυτοκίνητο σταμάτησε και κατέβηκαν οι δυο και τους ζήτησαν τον λόγο, θεωρώντας ότι φώναξαν σε αυτούς. Δεν ισχύει ότι τους πέταξαν μπουκάλι στο αυτοκίνητο» σημείωσε.

Παράλληλα, και ο πατέρας των δυο αδελφών ξεκαθαρίζει ότι η παρέα των Κρητικών ουδέποτε προκάλεσε τους δύο δράστες που δε δίστασαν να πυροβολήσουν εξ επαφής για μια ανούσια αφορμή.

«Τα παιδιά μας δεν ήταν για καβγάδες. Μπλέξανε χωρίς λόγο, κανένα λόγο. Να εντοπιστεί ο δράστης, να τιμωρηθεί. Άλλα παιδιά θα μπλέξουν αύριο μεθαύριο. Τα δικά μας από θαύμα ζουν» ανέφερε.

Συνεχίζεται η αναζήτηση του δράστη

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, συνεχίζουν την αναζήτηση του δράστη που άνοιξε πυρ εξ επαφής εναντίων των τριών Κρητικών.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει πληροφορίες, ενώ περισσότερα στοιχεία για τα δραματικά λεπτά στην οδό Ιάκχου αναμένεται να δώσουν τις επόμενες ημέρες οι τρεις τραυματίες με τις καταθέσεις τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της παρέας των Κρητικών έχουν αναγνωρίσει τους δύο δράστες από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί.

«Η αστυνομία χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να φτάσει στο ζητούμενο αποτέλεσμα, που αυτήν την στιγμή είναι η σύλληψη αυτού του σκληρού κακοποιού, του επικίνδυνου ανθρώπου», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είναι επικίνδυνος ακόμα και για τους συνεργάτες του. Αυτοί που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα ξέρουν ο ένας τον άλλον, με ποιον έχουνε να κάνουν. Υπάρχει περίπτωση να τον δώσουν, υπάρχει περίπτωση να παραδοθεί τώρα που δεν έχουμε θάνατο, κάποιον νεκρό από τα τρία παιδιά, (…) και να τα περάσει (σ.σ. τη φυλακή) στην Ελλάδα γιατί οι Αλβανοί τον ψάχνουν, ξέρουν ποιος είναι».

«Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν σταματά μέχρι να εντοπίσουμε και τον δεύτερο δράστη» επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Αναφορικά με το παρελθόν των δύο δραστών και αν εμπλέκονται σε γνωστή συμμορία νονών της νύχτας η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι είναι γνωστοί στις Αρχές για διάφορα σοβαρά αδικήματα ωστόσο δεν φαίνεται να ανήκουν στη συγκεκριμένη συμμορία.

«Δεν δραστηριοποιούνταν σε συγκεκριμένη ομάδα. Έχουν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, όχι για δραστηριότητες στη νύχτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος «πιστολέρο» έριξε τέσσερις σφαίρες, οι τρεις εκ των οποίων έπληξαν τα δύο αδέλφια και τον φίλο τους, που έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος.

Αμέσως μετά, μπήκε στο ανθρακί τζιπ και εξαφανίστηκε μαζί με τον 33χρονο συνεργό του, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία και φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι δεν περίμενε ο συνεργάτης του ότι θα χρησιμοποιήσει το όπλο που κρατούσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ