Σημάδευε στο κεφάλι και το στήθος ο μακελάρης της Πράγας – Ήθελε πολλούς νεκρούς

Σημάδευε στο κεφάλι και το στήθος ο μακελάρης της Πράγας – Ήθελε πολλούς νεκρούς

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο κτίριο της σχολής στην Πράγα βρέθηκε τεράστια ποσότητα όπλων - Ο δράστης προβολούσε με μανία και περίμενε ότι ο αριθμός των θυμάτων του θα ήταν μεγαλύτερος

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως για τη δράση του 24χρονου μακελάρη, που πυροβόλησε και σκότωσε 13 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, ενώ τραυμάτισε άλλους 24, δέκα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πριν βάλει τέλος και στη δική του ζωή.

«Μπορώ να πω ότι τα 13 από τα 14 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Βιτ Ρακούσαν. Διευκρίνισε, επίσης, πως «μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις ξένοι υπήκοοι», προσθέτοντας ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες πρεσβείες. Σύμφωνα με τις τσεχικές αρχές, πρόκειται για δύο άτομα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα από την Ολλανδία.

Από την ενημέρωση της τσεχικής αστυνομίας αναφορικά με τους τραυματίες, προκύπτει ότι φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι, στο στήθος και κάποιοι στα άκρα.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια έρευνας στο κτίριο της σχολής βρέθηκε τεράστια ποσότητα όπλων. Προφανώς, ο δράστης προετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό για το μακελειό και περίμενε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερος.

κατά τη διάρκεια έρευνας στο κτίριο της σχολής βρέθηκε τεράστια ποσότητα όπλων. Προφανώς, ο δράστης προετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό για το μακελειό και περίμενε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με μία από τις βασικές εκδοχές, ο δολοφόνος δεν επέλεξε θύματα. Πυροβόλησε εναντίον όλους όσοι βρέθηκαν στο δρόμο του.

Τι μαρτυρούν το μακρύκαννο όπλο, η διόπτρα και το δίποδο

Μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με το όπλο που χρησιμοποίησε ο μακελάρης, ωστόσο από εικόνες και βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης και στα social media, αλλά και από το γεγονός ότι τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες σε κεφάλι και στήθος, είναι προφανές πως ο 24χρονος ήθελε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.

Ενδεικτική είναι η φωτογραφία του όπλου που δημοσιεύει η βρετανική Telegraph. Πρόκειται για ένα μακρύκανο τυφέκιο, μεγάλου βεληνεκούς, με διόπτρα και δίποδο.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο κελάρι του σπιτιού του μία αυτοσχέδια βόμβα, αλλά και το πτώμα του πατέρα του, τον οποίο δολοφόνησε πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του στο Πανεπιστήμιο της Πράγας

Είχε εμμονή με τα όπλα και ήθελε να σκοτώσει κάποιον

Ανατριχιάζει το προφίλ του μακελάρη, που έχει βυθίσει στο πένθος την Τσεχία, προκαλώντας σοκ σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τσεχικών αστυνομικών αρχών, ο 24χρονος Ντέιβιντ Κόζακ περιγράφεται ως υπόδειγμα φοιτητή.

Όσοι τον γνώριζαν, τον περιγράφουν ως ένα εσωστρεφές άτομο, που είχε εμμονή με την Ιστορία. Ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου και είχε ολοκληρώσει την προπτυχιακή του διατριβή για την πολωνική ιστορία του 19ου αιώνα.

Ο δράστης φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα όπλα και πως… μισούσε τον κόσμο.

Κατά την έρευνα της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο κελάρι του σπιτιού του μία αυτοσχέδια βόμβα, αλλά και το πτώμα του πατέρα του, τον οποίο δολοφόνησε πριν προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του στο Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο 24χρονος δολοφόνησε και έναν πατέρα και την κόρη του στο δάσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ