Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στην Πράγα – Πρωτοετείς φοιτήτριες και διακεκριμένοι καθηγητές

Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στην Πράγα – Πρωτοετείς φοιτήτριες και διακεκριμένοι καθηγητές

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων του μακελάρη - Άνθρωποι με ταλέντο και προσφορά στην κοινωνία της Τσεχίας

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με την αιματηρή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στην Πράγα, ενώ το Σάββατο (23/12) η Τσεχία βίωνε μία δραματική ημέρα πένθους.

Στο φως οι ταυτότητες των νεκρών

Τα στοιχεία που έχουν στα «χέρια» τους μέχρι τώρα οι τσεχικές Αρχές για τον «μακελάρη» «δείχνουν» έναν εσωστρεφή άνθρωπο, έναν «μοναχικό λύκο» με άδεια οπλοχρησίας, που όμως δεν είχε ποινικό μητρώο.

Διαβάστε επίσης: «Ο Πάσσαρης ζει σαν Μαχαραγιάς στη φυλακή»

Τα θύματα του Μακελάρη

Σήμερα, οι ταυτότητες των θυμάτων του μακελάρη άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Το Τμήμα Μουσικολογίας του σχολείου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η διευθύντριά του Λένκα Χλάβκοβα ήταν ένα από τα θύματα των πυροβολισμών.

Η Λένκα Χλάβκοβα ήταν μια διάσημη εμπειρογνώμονας στη μουσική κουλτούρα της μεσαιωνικής κεντρικής Ευρώπης και το τμήμα ανέφερε στη δήλωσή του ότι ο θάνατός της ήταν μία «εξαιρετικά σκληρή» είδηση.

Η Λένκα Χλάβκοβα

Σε ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Τμήμα Γερμανικών Σπουδών του πανεπιστημίου ανέφερε ότι ένας από τους καθηγητές του, ο Γιαν Ντλασκ, επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση.

Στην ανακοίνωση, ο Γιαν Ντλασκ περιγράφεται ως «ένας φίλο, συμμαθητής κι ένας υπέροχος κι ευγενικός άνθρωπος, ειδικός στη φινλανδική και τη φινοσουηδική λογοτεχνία».

Ο Γιαν Ντλασκ

Η Lidové Noviny, μία καθημερινή εφημερίδα που κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Τσεχία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας από τους υπαλλήλους της, μια διορθώτρια και πρωτοετής φοιτήτρια φιλολογίας και σπουδών για τους κωφούς, η Λούσι Σπιντλέροβα, επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση.

Μια φωτογραφία της Λούσι Σπιντλέροβα που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα, δείχνει μια νεαρή, χαμογελαστή γυναίκα να ποζάρει με μεγάλο καπέλο και να μυρίζει ανθισμένα λουλούδια.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Λούσι Σπιντλέροβα ήταν «συνάδελφος και, το πιο σημαντικό, φίλος» και ότι ο θάνατός της ήταν μία «εξαιρετικά οδυνηρή είδηση».

Η Λούσι Σπιντλέροβα

Η Μαγκνταλένα Κρίστκοβα, μία άλλη φοιτήτρια φιλολογίας και σπουδών για κωφούς, επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές στη γενέτειρά της, του Roztoky.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Μαγκνταλένα Κρίστκοβα ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας, λαμβάνοντας μέρος σε δημοτικές εκδηλώσεις και σε μια λέσχη κατασκήνωσης για παιδιά.

«Χαρούμενη, ευγενική, απίστευτα ταλαντούχα και δημιουργική, η Μάγκντα δεν είναι πλέον μαζί μας και θα μας λείψει πάρα πολύ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία χρησιμοποιείται το τ’ όνομα του κατοικίδιου ζώου της θανούσης.

Η Μαγκνταλένα Κρίστκοβα

Η Τσεχική Αθλητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η 20χρονη σφαιροβόλος Κλάρα Χόλκοβα ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που δολοφονήθηκαν στην επίθεση.

Η ομοσπονδία περιέγραψε την Κλάρα Χόλκοβα ως μία «πολλά υποσχόμενη» νεαρή αθλήτρια που κέρδισε εννέα μετάλλια σε διάφορα τσεχικά πρωταθλήματα και εκπροσώπησε τη Δημοκρατία της Τσεχίας σε διεθνείς αγώνες στίβου.

Η Κλάρα Χόλκοβα σπούδαζε φιλολογία στο πανεπιστήμιο, ανέφερε η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι είναι «συντετριμμένη» από την είδηση ​​του θανάτου της». Μια φωτογραφία που επισυνάπτεται στην ανακοίνωση,  δείχνει την Κλάρα Χόλκοβα με τα χρώματα της Τσεχίας να αγωνίζεται σε αγώνες σφαιροβολίας.

Η Κλάρα Χόλκοβα

Οι εθελοντές πυροσβέστες του Velichovky, ενός χωριού της βόρειας Βοημίας, ανακοίνωσαν ότι ένα από τα μέλη της υπηρεσίας, η Ανέτα Ριχτέροβα, επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση.

Μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η εν λόγω τοπική υπηρεσία περιγράφει την Ανέτα Ριχτέροβα ως «αγαπημένη κόρη κι αδελφή, χαμογελαστή και πάντοτε ειλικρινή φίλη».

Η Ανέτα Ριχτέροβα

Με τραύματα στο κεφάλι τα περισσότερα θύματα

Η βαλλιστική έκθεση περιγράφει πως τα περισσότερα θύματα έχουν τραύματα στο κεφάλι, στο στήθος ή στα άκρα. Αυτό φανερώνει πως ο 24χρονος ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, καθώς χρησιμοποίησε όπλο ακριβείας και σημάδευε μέσω διόπτρας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, η αστυνομία βρήκε τον πατέρα του νεκρό και μια αυτοσχέδια βόμβα στο κελάρι. Αστυνομική πηγή είπε στη «La Stampa» ότι η αυτοσχέδια βόμβα αποτελούνταν από «κύλινδρο, πυρομαχικά, πυροτεχνικό υλικό και χημικές ουσίες».

«Το κελάρι έμοιαζε με καταφύγιο. Το μπουκάλι ήταν μεγάλο, είχε πολλά καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό, που οδηγούσαν σε άλλο εξοπλισμό. Κατά τη γνώμη μου, περιείχε ένα σύστημα που θα προκαλούσε έκρηξη», είπε πηγή κοντά στην έρευνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ