Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να επαναλάβει το μακελειό της Πράγας

Σλοβακία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε να επαναλάβει το μακελειό της Πράγας

Ο 63χρονος απειλούσε να επαναλάβει τη σφαγή που έγινε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας

Η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα απειλούσε να διαπράξει σφαγή παρόμοια με το μακελειό που έγινε την Πέμπτη στην Πράγα, όπου ένας φοιτητής άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο και σκότωσε 14 ανθρώπους.

Ξεφυτρώνουν παντού μιμητές του μακελάρη

Μετά από τη μαζική δολοφονία, η αστυνομία της Τσεχίας έχει προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις.

Σύμφωνα με το BBC, λοιπόν, ένας 64χρονος συνελήφθη στη βόρεια πόλη Ζιλίνα, όταν ο ίδιος κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ισχυριζόμενος ότι σκόπευε να κάνει «αυτό που συνέβη στην Πράγα».

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

Τώρα αντιμετωπίζει δίωξη για διάδοση γενικού συναγερμού, που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η αστυνομία της Σλοβακίας λέει ότι ο άνδρας που κρατήθηκε εκεί κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το ίδιο βράδυ για να πει ότι ήθελε να αποκτήσει ένα όπλο για να πραγματοποιήσει μια παρόμοια σφαγή.

Λίγο αργότερα, οπλισμένοι αστυνομικοί, κρατώντας αυτόματα όπλα, έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός του 64χρονου και τον συνέλαβαν.

Πολλαπλά κρούσματα στην Τσεχία

Στην Τσεχία, ένας άλλος άνδρας συνελήφθη αφού απείλησε να σκοτώσει τα επιζώντα μέλη της οικογένειας του ένοπλου. Η αστυνομία είπε ότι βρήκε ένα νόμιμα κρατούμενο όπλο στο σπίτι του στην περιοχή Vysocina νοτιοανατολικά της Πράγας.

Το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα χωριό στη δυτική περιοχή Πλζεν, αφού ένας άνδρας απείλησε να πυροβολήσει τους γείτονές του. Συνελήφθη, αλλά βρέθηκε μεθυσμένος και άοπλος.

Ανησυχία για νέο μακελειό στην Ευρώπη – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Μια μονάδα ένοπλης αντίδρασης στάλθηκε στην πολυσύχναστη διασταύρωση IP Pavlova της Πράγας το βράδυ της Παρασκευής μετά από αναφορές για έναν άνδρα που κρατούσε χειροβομβίδα. Εμπειρογνώμονες πυροτεχνίας που κλήθηκαν στο σημείο είπαν ότι το όπλο ήταν απομίμηση.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες -που περιγράφονται από τα μέσα ενημέρωσης ως αλλοδαποί. Η κυκλοφορία του τραμ και της οδικής κυκλοφορίας διακόπηκε προσωρινά και οι συρμοί του μετρό δεν σταμάτησαν στο σταθμό έως ότου η αστυνομία έδωσε ολοκλήρωση.

Το βράδυ του Σαββάτου, εν τω μεταξύ, ο τερματικός σταθμός 2 του αεροδρομίου της Πράγας εκκενώθηκε για λίγο, αφού ένας ΄΄αγγλόφωνος άνδρας΄΄ κάλεσε την αστυνομία για να πει ότι είχαν τοποθετηθεί πέντε βόμβες στο αεροδρόμιο. Οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν και ο τερματικός σταθμός άνοιξε εκ νέου αφού σαρώθηκε για εκρηκτικά.

«Μαύρα» Χριστούγεννα

Οι περισσότεροι Τσέχοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 24 Δεκεμβρίου. Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται αμέσως μετά την ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της Πέμπτης. Ο Πρόεδρος Petr Pavel προέτρεψε τους ανθρώπους να σκεφτούν αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Ας σεβαστούμε τον πόνο τους και ας μην τους αφήσουμε να τον υποφέρουν μόνοι τους», είπε σε δήλωσή του.

«Η αλληλεγγύη, η βοήθειά μας, αλλά και το τακτ και η προσοχή μας θα τους δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσουν σταδιακά αυτή την κατάσταση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ