Βασίλης Καρράς: 13+1 τραγούδια του «Άρχοντα της Καψούρας»

Βασίλης Καρράς: 13+1 τραγούδια του «Άρχοντα της Καψούρας»

Μέσα από τα δεκάδες – για να μην πούμε εκατοντάδες – τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Βασίλης Καρράς με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του διαλέξαμε 14, που μας θυμίζουν άλλες εποχές διασκέδασης.

Τον αποκαλούσαν “Άρχοντα της πίστας” και όχι άδικα. Ο Βασίλης Καρράς που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον μουσικό και καλλιτεχνικό κόσμο, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 16 χρόνων, το 1969, στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Από τότε και έχοντας διαγράψει μια πλούσια και σταθερή δισκογραφική πορεία έγινε ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής της Ελλάδας.

Του έχει επίσης αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “Ο Άρχοντας της καψούρας” γιατί έχει τραγουδήσει όσο κανείς άλλος τον πόνο του… χωρισμού. Η πόλη που τον λάτρεψε σαν “θεό” και από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ήταν η Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι. Το 1996 η συνεργασία του με τον Φοίβο και το άλμπουμ “Τηλεφώνησέ μου” τον στέλνει στην κορυφή, ενώ μεγάλη εμπορική του επιτυχία ήταν και ο δίσκος “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” (1997) που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Διαβάστε επίσης: Στη Θεσσαλονίκη ο Μπέος για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του Βασίλη Καρρά

Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως: ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

O Βασίλης Καρράς

Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα που έχουν γράψει ιστορία στις πίστες. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Μέσα από τα δεκάδες – για να μην πούμε εκατοντάδες- τραγούδια που έχει ερμηνεύσει με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του διαλέξαμε 14, που μας θυμίζουν άλλες εποχές διασκέδασης.

13+1 τραγούδια του Βασίλη Καρρά που έχουν γράψει ιστορία στις πίστες

Νύχτα Ξελογιάστρα (1989)

Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις (1991)

Τηλεφώνησέ Μου (1996)

Κωνσταντίνα, Βασίλης Καρράς “Το Δηλητήριο” (1996)

Θα μου κλείσεις το σπίτι (1997)

Φαινόμενο (1999)

Τι αισθάνεσαι για μένα (1999)

Σπάει η φωνή μου σίδερα (2001)

Τα χιλιόμετρα (2005)

Αύγουστος (2005)

Κάνω Ένα Τσιγάρο και Φεύγω (2007)

Όπως Παλιά (2009)

Παράξενη Βροχή (2010)

Βασίλης Καρράς Feat. Αλχημιστές – Λόγια Φιλικά (2010)

Πηγή: Presseing.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ