«Τώρα είπαμε ήρθε το τέλος μας» – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο στη Βουλγαρία

«Τώρα είπαμε ήρθε το τέλος μας» – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο στη Βουλγαρία

Τα λόγια τους, στο Live News συμπυκνώνουν τον εφιάλτη που έζησαν οι Έλληνες τουρίστες, τη δεύτερη μέρα του χρόνου, στο δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων τουριστών που επέβαιναν στο λεωφορείο που συγκρούστηκε με φορτηγό στη Βουλγαρία και παραλίγο να πέσει σε γκρεμό.

Το τουριστικό λεωφορείο σταμάτησε σε μια συστάδα δέντρων, μέσα σε ένα χαντάκι, πάνω από γκρεμό, με το τους τραυματισμένους επιβάτες να σπάνε τα τζάμια και να βγαίνουν από τα παράθυρα.

Διαβάστε επίσης: Ζέλσον Μαρτίνς: Mε στόχο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες

Οι εξομολογήσεις τους, για τα όσα έζησαν στη Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία, δείχνουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε και κλήθηκαν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Σωθήκαμε από 2 μικρά δέντρα»

«Εκείνη την ώρα το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει μα απεγκλωβιστούμε γρήγορα. Πηδάω από το παράθυρο του πούλμαν, έχουν πηδήξει δύο άντρες, πηδάω κι εγώ».

Το τουριστικό λεωφορείο με 50 Έλληνες επιβάτες συγκρούστηκε με τουρκικό φορτηγό και βγήκε από τον δρόμο. Κατέληξε σε ένα χαντάκι, πάνω από γκρεμό, με 8 Έλληνες και δύο Ρουμάνους να μεταφέρονται τραυματισμένοι σε νοσοκομείο.

«Σωθήκαμε από 2- 3 μικρά δέντρα που μας κρατήσανε, αυτό έγινε».

«Δεν καταλάβαμε πώς έγινε»

Οι 7 από τους τραυματίες έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ η επιβάτης που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Δεν αντιλήφθηκε κανένα ακριβώς τι έγινε. Μία νταλίκα που ήταν στο αντίθετο ρεύμα και κινούνταν[…], μας ακούμπησε με αποτέλεσμα εμείς να εκτραπούμε από τον δρόμο».

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον δρόμο Μπόροβο – Βόλοβο εντός της βουλγαρικής επικράτειας, με τους ταξιδιώτες να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

«Κανείς δεν είδε με βεβαιότητα το τί ακριβώς έγινε».

Οι επιβάτες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Αισθάνονται ότι κινδυνεύουν και το κάθε δευτερόλεπτο περνάει αργά και βασανιστικά. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας γιατρός που προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Νομίζω ότι ένα χέρι πραγματικά Θεού μας κράτησε»

Στο σημείο του ατυχήματος φτάνουν ταχύτατα ασθενοφόρα, περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής.

Όλοι γνωρίζουν πως μέσα σε αυτό που τους έτυχε, στάθηκαν τελικά τυχεροί.

Οι επιβάτες του συγκεκριμένου ταξιδιού είχαν κινδυνεύσει ξανά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το λεωφορείο ενεπλάκη σε καραμπόλα στα Καρπάθια Όρη χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, άλλαξαν πούλμαν αλλά και οδηγό, καθώς από τη σύγκρουση είχε σπάσει το παρμπρίζ του οχήματος.

Στους δύο οδηγούς των λεωφορείων έγιναν οι προβλεπόμενες εξετάσεις και βγήκαν αρνητικοί σε αλκοόλ και ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από τους Έλληνες επιβάτες αναχώρησαν με ταξί για τη Θεσσαλονίκη, ενώ η γυναίκα που παραμένει εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας, αναμένεται να πάρει το πολυπόθητο εξιτήριο μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

«Δεν έτρεχε ο οδηγός του λεωφορείου»

Η Κυριακή Γκιόκα ήταν επιβάτης του λεωφoρείου και περιέγραψε στην εκπομπή του Live News τα όσα πέρασε στο τροχαίο.

Μιλώντας ανέφερε ότι από την αρχή του ταξιδιού τα πράγματα δεν πήγαν καλά, καθώς υπήρχε ασυνεννοησία με το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε αναλάβει το εν λόγω ταξίδι.

«Ο δρόμος ήταν πάρα πολύ στενός κι εκείνη την ημέρα είχε πολύ κρύο κι ένα ψιλόβροχο. Δεν έτρεχε ο οδηγός μας, έσπασαν τα αριστερά τζάμια. Μας σταμάτησαν δύο δέντρα, αλλά από κάτω είχε χαντάκι».

Συμπλήρωσε η επιβάτης: «Όλοι τραυματιστήκαμε , λίγο ή πολύ. Ευτυχώς, δεν υπήρξε πανικός. Αυτό που φοβόμασταν ήταν μήπως πάρουμε φωτιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ