Διαταγή Πούτιν σε ρώσους αξιωματούχους: Βρείτε και κατοχυρώστε τα ακίνητα μας στο εξωτερικό

Διαταγή Πούτιν σε ρώσους αξιωματούχους: Βρείτε και κατοχυρώστε τα ακίνητα μας στο εξωτερικό

Με εντολή του Ρώσου προέδρου διατέθηκε χρηματοδότηση σε κρατική μονάδα για τη διεξαγωγή ερευνών για ακίνητα στο εξωτερικό

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκινά ένα κυνήγι ιδιοκτησίας, διατάσσοντας αξιωματούχους να βρουν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που κάποτε ανήκαν στην πρώην αυτοκρατορία του ή ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μία εντολή του Ρώσου προέδρου που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη διέθεσε χρηματοδότηση σε μια κρατική μονάδα για τη διεξαγωγή ερευνών για ακίνητα στο εξωτερικό και τη διασφάλιση της καταχώρησης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας.

Το έγγραφο δεν ανέφερε το μέγεθος του προϋπολογισμού για την επιχείρηση ή τι είδους ακίνητα αναζητούνται.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνεται με τους τραυματίες στον Ολυμπιακό – Τα νεότερα για Ναβάρο, Μπιανκόν

Αν και δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την εντολή, το ενδιαφέρον του Πούτιν για τις πρώην αυτοκρατορικές κτήσεις είναι απίθανο να αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά με τις φιλοδοξίες του μεταξύ των γειτονικών κρατών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ανέτρεψε την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Στο αποκορύφωμά της, η Ρωσική Αυτοκρατορία επεκτάθηκε σε εδάφη της σύγχρονης Πολωνίας και των βαλτικών κρατών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, καθώς και της Φινλανδίας. Διαλύθηκε υπό την πίεση του Α ́ Παγκοσμίου Πολέμου και της μπολσεβίκικης επανάστασης του 1917 υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Λένιν που σηματοδότησε τη γέννηση του κομμουνιστικού κράτους.

Η Σοβιετική Ένωση, που σχηματίστηκε το 1922, κάλυπτε μεγάλο μέρος της πρώην επικράτειας της αυτοκρατορίας, εξαιρουμένης της Πολωνίας και της Φινλανδίας, έως ότου κατέρρευσε το 1991 καθώς οι δημοκρατίες στη Βαλτική, τον Καύκασο, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την κεντρική Ασία έγιναν ανεξάρτητες.

Yπενθυμίζεται πως σχεδόν τα μισά ρευστά εθνικά αποθέματα της Ρωσίας έχει «κάψει» ο Πούτιν για να καλύψει τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε ρευστό από το εθνικό επενδυτικό ταμείο μειώθηκαν κατά 44% από τον Ιανουάριο του 2022 –όταν ξεκίνησε ο πόλεμος- μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα, ενώ οι συνολικές συμμετοχές στο ταμείο υποχώρησαν κατά 12% την ίδια περίοδο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, έγραψε το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.

Τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία του ταμείου θα μπορούσαν να διαρκέσουν μόλις ένα ή δύο χρόνια εάν η τιμή εξαγωγής πετρελαίου της Ρωσίας πέσει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, υπολογίζει το Bloomberg Economics.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ