Μεσολόγγι: Οι Αρχές «κλωνοποίησαν» την κάρτα SIM του Μπάμπη – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Μεσολόγγι: Οι Αρχές «κλωνοποίησαν» την κάρτα SIM του Μπάμπη – Πότε θα γίνει η κηδεία του

Η ΕΛ.ΑΣ έβαλε στο μικροσκόπιο το κινητό, που είχε μαζί του ο 31χρονος την ημέρα της εξαφάνισής του, μέσω μιας ιδιότυπης διαδικασίας

Το κουβάρι της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, στο Μεσολόγγι προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές.

Καθώς ο προφυλακισμένος 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον νεαρό άντρα και θεωρείται ο βασικός ύποπτος, διατηρεί άκαμπτη στάση ακόμη και μέσα στις φυλακές, όλο και νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Μόουζες Ράιτ: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για την ενίσχυση της front line του Ολυμπιακού (vids)

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τις κρίσιμες ημέρες της έρευνας, οι Αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο το κινητό, που είχε μαζί του ο Μπάμπης την 4η Ιανουαρίου -την ημέρα της εξαφάνισής του- μέσω μιας ιδιότυπης διαδικασίας, θεωρώντας ότι θα τους δώσει χρήσιμα στοιχεία.

Έχουν εντοπιστεί τέσσερα ονόματα, με οφειλές από 300 έως 3.000 ευρώ. Στο μεγαλύτερο χρέος εμφανίζεται δίπλα το όνομα του κρεοπώλη

Η συσκευή φέρεται να ανήκε στην πρώην σύντροφό του, που ζει στη Ρόδο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου ήρθαν σε επαφή μαζί της και της ζήτησαν να μεταβεί σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να προμηθευτεί νέα κάρτα SIM, που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε ο νεαρός κυνηγός, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Έτσι και έγινε. Η κοπέλα προμηθεύτηκε την κάρτα, την παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρόδου και από εκεί η SIM έφτασε στο Μεσολόγγι και τα εγκληματολογικά εργαστήρια, με τους αξιωματικούς να δημιουργούν ένα κινητό «κλώνο» του άτυχου Μπάμπη. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αντλήσουν στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν με το αυτοκίνητο, αλλά ούτε και για τις συνομιλίες του είχε το θύμα.

Έτσι οι έρευνές τους επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα, και τελικά το πτώμα του νεαρού βρέθηκε από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Το τετράδιο με τα χρωστούμενα και τα ονόματα

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και της ειδικής ομάδας του στρατού βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του κινητού και της κυνηγετικής καραμπίνας του θύματος, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το τετράδιο του Μπάμπη, όπου ο 31χρονος σημείωνε με κάθε λεπτομέρεια όσους του χρωστούσαν χρήματα.

Έχουν εντοπιστεί τέσσερα ονόματα, με οφειλές από 300 έως 3.000 ευρώ. Στο μεγαλύτερο χρέος εμφανίζεται δίπλα το όνομα του κρεοπώλη, ο οποίος κατά την ανάκριση παραδέχθηκε οικονομικές συναλλαγές με τον 31χρονο, όχι όμως και οφειλή.

«Είχα δανειστεί τον Ιούνιο του 2023 6.500 ευρώ και 1.000 ευρώ μου έδωσε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου του 2023, μόνο αυτά τα χρήματα είχα πάρει από αυτόν… Του τα επέστρεψα όλα στο χέρι», δήλωσε ο 50χρονος.

Μία νέα παράμετρο στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη βάζει και μία συσκευή που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα, ένα λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων.

Ειδικοί εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα, δεν είναι εύκολη η λειτουργία του, ωστόσο η σωστή χρήση του μπορεί να αποφέρει κέρδη στον κάτοχό του.

«17.000 ευρώ μπορεί να είναι το κόστος ενός μηχανήματος το οποίο το παίρνεις από το εξωτερικό ή από μαγαζί στην Ελλάδα, το συνδέεις στο ρεύμα και σε μία εφαρμογή στο κινητό. Το παρακολουθείς συνέχεια για να κάνεις με αυτό εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Αν έχεις κρυπτονόμισμα, μπορείς να το κάνεις ευρώ και να πληρώσεις. Η εξόρυξη δε φαίνεται πουθενά», υπογράμμισε ο ειδικός για ηλεκτρονικές εφαρμογές, Nίκος Βασιλάκος, στο MEGA.

To τελευταίο «αντίο» στον Μπάμπη

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/1) η τυπική διαδικασία αναγνώρισης της σορού του 31χρονου στο Μεσολόγγι μέσω DNA.

Η κηδεία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ