Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες – Τηλεκπαίδευση, απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτικές αλυσίδες

Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες – Τηλεκπαίδευση, απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτικές αλυσίδες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία και ο κρατικό μηχανισμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ένταση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις επόμενες ώρες σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και τον κρατικό μηχανισμό σε επιφυλακή.

Στην Αττική από αργά το βράδυ χιονίζει στα βόρεια προάστια όπως Διόνυσο, Πεντέλη, Δροσιά, Μαλακάσα και δεν αποκλείεται μέχρι το πρωί της Τρίτης τα χιόνια να φτάσουν ακόμα και πιο χαμηλά.

Δείτε βίντεο από την Παλαιά Πεντέλη

Πού θα το στρώσει

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, τα δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς η έξαρση του φαινομένου αναμένεται από αργά το βράδυ.

Συγκεκριμένα, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων είναι τα 300 μέτρα για Κυκλάδες και για Κρήτη τα 600 μέτρα.

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ ενώ τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως την Τετάρτη το πρωί.

Ειδικότερα για την Αττική αναμένοντα πυκνές χιονοπτώσεις ενδεικτικά σε Βίλια Αττικής 30-50 εκ., Διόνυσο 15-30 εκ., Ιπποκράτειος Πολιτεία 15-30 εκ., Πεντέλη 10-20 εκ., Θρακομακεδόνες 10-20 εκ.

Συστάσεις στους πολίτες

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ από τις 22.00 είναι υποχρεωτική η κατοχή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αττική με την Τροχαία να πραγματοποιεί ελέγχους σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου κυρίως στα βόρεια προάστια.

Επίσης από τις 20.00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τα Μάλγαρα μέχρι την Αθήνα και στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα.

Αργά το βράδυ έκλεισε λόγω χιονόπτωσης η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Πεντέλης.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Κλειστά σχολεία

Με αφορμή τις επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις για επιδείνωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής – και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη απόφαση αποσκοπεί στην προστασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ γίνεται συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Επίσης με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Εύβοια και Βοιωτία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ