Βασιλιάς Κάρολος: Συναισθηματικά φορτισμένος στην πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Συναισθηματικά φορτισμένος στην πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Η διάγνωση «τάραξε» τη βασιλική οικογένεια - Εμφανώς αναστατωμένος ο 75χρονος βασιλιάς, θλιμμένη αλλά αισιλόδοξη στέκεται δίπλα του η Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε σήμερα την πρώτη του εμφάνιση μετά την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για τη συνταρακτική είδηση για την υγεία του.

Χθες Δευτέρα (05/02) ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι ότι ο βασιλιάς διαγνώσθηκε με καρκίνο. Σήμερα, εθεάθη μαζί με την Καμίλα να αποχωρεί με αυτοκίνητο από το Clarence House, την κατοικία του στο Λονδίνο. Αυτή είναι και η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του που έσκασε σαν βόμβα και συντάραξε τη Βρετανία.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο βασιλιάς Κάρολος

Ο 75χρονος βασιλιάς και η σύζυγός του χαιρέτισαν το πλήθος από τις πίσω θέσεις του οχήματος.

Μπορεί να χαμογελούσαν και οι δύο, αλλά η ανησυχία ήταν ιδιαίτερα εμφανής στο πρόσωπο του Καρόλου. Με μάτια κόκκινα, δακρυσμένα και ολίγον τι τρομοκρατημένα, ήταν φανερό ότι η διάγνωση για τον καρκίνο τον αναστάτωσε σημαντικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχει χάσει την αισιοδοξία του.

Δίπλα του, με ένα γλυκόπικρο χαμόγελο αλλά αισιόδοξη, στέκεται η σύζυγός του Καμίλα. Λογικό εξάλλου, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη στιγμή για τη βασιλική οικογένεια.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PA, αυτή η πρώτη έξοδος από την κατοικία έγινε για να μεταβούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από όπου στη συνέχεια θα πετάξουν με ελικόπτερο στην κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία.

Παρά το αρχικό σοκ και την αναστάτωση, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είναι εξαιρετικά θετικός, καθώς δηλώνει απρόθυμος να το βάλει κάτω και διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να εκτελεί μία σειρά από τα καθήκοντά του. Την ώρα που ακυρώνει δηλαδή όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του, επιμένει να συνεχίσει με τα «κόκκινα κουτιά» της γραφειοκρατίας του, αλλά και να πραγματοποιεί έναν μικρό αριθμό ιδιωτικών συναντήσεων, για όσο το επιτρέπουν η υγεία και οι αντοχές του.

Η ανακοίνωση του Παλατιού

Από πότε γνώριζε ο βασιλιάς Κάρολος

Σύμφωνα με τη MailOnline, βασιλιάς Κάρολος γνώριζε για  τον καρκίνο από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά τους στενούς συγγενείς του για την υγεία του. Μετά τα μαντάτα ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει αεροπορικώς από την Καλιφόρνια στο Ηνωένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αναλάβουν να τον αντικαταστήσουν, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά και τα ιατρικλά προβλήματα της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον. Η Καμίλα θα βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της καθ’ όλη τη διάρκεια, αλλά επέμεινε να συνεχίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της.

Ο βασιλιάς για την ώρα θα αρκεστεί σε περιορισμένα καθήκοντα, τόσα όσα η υγεία του θα του επιτρέπει να διεκπεραιώσει χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό του. Πάντως, δεν είναι γνωστό για πόσο καιρό θα λείψει από τα δημόσια καθήκοντα.

Από τα Ανάκτορα δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες πέραν της διάγνωσης, έχει ξεκαθαριστεί πάντως πως δεν πρόκεται γαι καρκίνο στον προστάτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν που επέλεξε να μοιραστεί το «μυστικό» για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους στον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο.

Προς το παρόν λαμβάνει εξειδικευμένη φροντίδα και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Δηλώνει ευγνώμων για την ιατρική ομάδα και την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ