Συρία: Τρεις νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Συρία: Τρεις νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Οι ισραηλινές επιδρομές στη Συρία το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν νωρίς το Σάββατο από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κτίριο σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, μεταδίδει το AFP επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αν οι νεκροί ήταν μαχητές.

Διαβάστε επίσης: Ο κακός χαμός για την τετράδα της Euroleague: Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και οι ισοβαθμίες που θα κρίνουν τα πάντα

Ο Ραχμάν πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιδρομές σε μια γειτονιά που υπάρχουν «βίλες για κορυφαίους στρατιωτικούς και αξιωματούχους».

Το Παρατηρητήριο Πολέμου, το οποίο διαθέτει δίκτυο πηγών στο εσωτερικό της Συρίας, ανέφερε νωρίτερα την «ισραηλινή επίθεση» σε «κτίριο κατοικιών δυτικά της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού», με τον ήχο «βίαιων εκρήξεων».

«Η συριακή αεράμυνα απάντησε στην επίθεση»

Το AFP σημειώνει ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε σε ισραηλινή «αεροπορική επίθεση».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana επικαλείται στρατιωτική πηγή που αναφέρει ότι περίπου στις 1.05 π.μ., «ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν, με στόχο ορισμένα σημεία στην ύπαιθρο της Δαμασκού».

Η αεράμυνα απάντησε στους πυραύλους και «κατέρριψε ορισμένους από αυτούς», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η επίθεση προκάλεσε «ορισμένες υλικές απώλειες».

Τα πλήγματα ήρθαν λίγες ώρες αφότου μια περιοχή κοντά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο δυτικά της Δαμασκού δέχθηκε πυραυλική επίθεση την Παρασκευή, ανέφερε το Παρατηρητήριο, ενώ το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Συρίας από την κατεύθυνση των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων του Γκολάν.

Το Παρατηρητήριο δεν ανέφερε ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση που χαρακτήρισε «πυραυλική».

«Θέσεις που ανήκουν στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες φιλοϊρανικές ομάδες είναι παρούσες» στην περιοχή, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Κλιμάκωση μετά τις 7 Οκτωβρίου

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική του χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, πριν 13 χρόνια, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Κλιμάκωσε τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου, καθώς η ένταση κορυφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει κατά περίπτωση τα πλήγματα στη Συρία, αλλά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν – το οποίο υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ – να ενισχύσει την παρουσία του στη γειτονική χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ