Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Εξωχώρα και Μαριές

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Εξωχώρα και Μαριές

Ενισχύσεις έφτασαν αργά τη νύχτα στο νησί καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Ζάκυνθο για καταφέρουν να θέσουν, τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Εξωχώρα και έφθασε στο χωριό Μαριές.

Συνολικά στο μέτωπο επιχείρησαν 50 πυροσβέστες, με 32 οχήματα, δύο εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου, υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου αλλά και ιδιωτικές.

Διαβάστε επίσης: Τα 180 λεπτά του Κάρμο και ο… Γκιγιέρμε του 2024 (pic, vid)

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, ενισχύσεις έφτασαν αργά τη νύχτα στο νησί, με έκτακτο δρομολόγιο της Levante Ferries από Κυλλήνη – πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δύο μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ με 13 πυροσβέστες.

Μάχη έδωσαν και οι δύο Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου από την Λιθακιά και τον Αγαλά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η φωτιά έκαψε περισσότερα από 170 στρέμματα δασικής γης προτού τεθεί υπό έλεγχο, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους να πνέουν 8-9 μποφόρ.

Η φωτιά τη νύχτα είχε πάρει διαστάσεις και έκαιγε σε δασώδες και δυσπρόσιτο σημείο μεταξύ των οικισμών Εξωχώρα και Μαριές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή «έσπρωχναν» τις φλόγες βόρεια προς τον οικισμό Μαριές.

Η περιοχή έχει χαμηλή βλάστηση και υπήρχε μεγάλη αγωνία, καθώς οι φλόγες φαίνονταν να κινούνται προς το αναγεννόμενο δάσος.

Με ανάρτησή της η προϊσταμένη της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ