Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία

Δεν είχε αίσιο τέλος το θρίλερ συμπατριώτης μας - Το σώμα του εντοπίστηκε από τους διασώστες που τον αναζητούσαν

Δυστυχώς, δεν είχε αίσιο τέλος το θρίλερ με τον Έλληνα σκιέρ που αγνοείτο στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο συμπατριώτης μας, που είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα, εντοπίστηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το novinite.com, το σώμα του εντοπίστηκε από τους διασώστες που τον αναζητούσαν. Το περιστατικό έγινε σήμερα (12/2) στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβοτετς και αμέσως πάνω από 25 διασώστες με 4 σκυλιά ξεκίνησαν να αναζητούν τον εγκλωβισμένο συμπατριώτης μας.

Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Αυτό είναι το μοντέλο μου» – Η ανάλυση του Ισπανού, η επιμονή στο transition και ο… Ρέτσος

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι διασώστες έδιναν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον Έλληνα σκιέρ που έχει εγκλωβιστεί κάτω από το χιόνι. Άλλοι τρεις Έλληνες οι οποίοι ήταν μαζί με τον αγνοούμενο, κατάφεραν να γλυτώσουν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, κατόρθωσαν να απεγκλωβιστούν από μόνοι τους μέσα από το χιόνι.

Όπως μετέδωσε το bTV, το συμβάν έλαβε χώρα στο σημείο «Markudjik 3». Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13, σύμφωνα με μέλος της ελληνικής παρέας που χτυπήθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Η μετάδοση του bTV

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες που έκαναν snowboard καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν», δήλωνε το απόγευμα διασώστης της εκεί Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας στην περιοχή ήταν υψηλός όλη την ημέρα σήμερα. Σύμφωνα με τον διασώστη, η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό με τη χιονοστιβάδα είναι δύσκολα προσβάσιμη.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν με τη σειρά τους ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πράγματι δύσκολα προσβάσιμη και προσέθεσαν πως οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας και δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη* για τις χιονοστιβάδες, κάτι που υποχρεωτικό στην περίπτωση που θες να βγεις εκτός πίστας.

Το μέγεθος της χιονοστιβάδας

Η εν λόγω χιονοστιβάδα είχε μέγεθος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα. Όλες οι πίστες στο Μπόροβιτς έκλεισαν, καθώς ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι πολύ υψηλός.

Στη συνέχεια, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση. Συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις «ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς». Όλες οι πίστες παρέμειναν κλειστές.

*Ο Μηχανισμός Εντοπισμού Θυμάτων Χιονοστιβάδων είναι ένας πομποδέκτης που επιτρέπει την ανίχνευση ενός θύματος χιονοστιβάδας θαμμένου κάτω από το χιόνι. Η συσκευή αυτή είναι παγκοσμίως γνωστή με το γαλλικό ακρωνύμιο ARVA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ