Εντάχθηκαν πυροσβεστικά πλοία στην Πυροσβεστική – Πήραν ονόματα στελεχών που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιές

Εντάχθηκαν πυροσβεστικά πλοία στην Πυροσβεστική – Πήραν ονόματα στελεχών που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιές

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα», ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής των νέων πλοίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

H κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά μονόδρομο τα μέτρα πρόληψης και την επένδυση στην Πολιτική Προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή στον Πειραιά για την ένταξη πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους υπηρετούν το Πυροσβεστικό Σώμα και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Αιγίς ευχαριστώντας τον Βασίλη Κικίλια για τον γρήγορο σχεδιασμό. Διατίθενται 2,1 δισ. για υποδομές σε πυροσβεστική και πολιτική προστασία τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Η «μάχη» της Premier League: Ποιος θα πάρει τον τίτλο, ποιος θα βγει Ευρώπη και ποιος θα υποβιβαστεί (pics)

Η ονοματοδοσία του πρώτου πλοίου που εντάσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά τη σημερινή τελετή έγινε στη μνήμη του πυρονόμου Σάββα Σάββαρη που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες ενώ στο δεύτερο πλοίο δόθηκε το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη που έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό.

«Με χαρά και συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή την τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων σκαφών του πυροσβεστικού σώματος. Ο υπουργός Κλιματικής κρίσης μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. Η κλιματική κρίση κάνει μονόδρομο την επένδυση στην πολιτική προστασία» είπε στην αρχή της τελετής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο»

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας. Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε ονόματα σε δύο αυτά τα σκάφη στελεχών του ΠΣ που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα και να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο γιατί ξέρουμε ότι η δουλειά της πρόληψης ξεκινάει το χειμώνα. Είμαι σίγουρος ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε βίντεο από την παραλαβή των πλοίων:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ