Bvlgari: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του ιδρυτή του διάσημου οίκου

Bvlgari: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του ιδρυτή του διάσημου οίκου

Η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του ιδρυτή του διάσημου οίκου Bvlgari, είχε δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 δημιούργησε δική της γραμμή ως σχεδιάστρια.

Πέθανε στη Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών, η Μαρίνα Βούλγαρη (φωτογραφία, επάνω), κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bvlgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως τη Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: Τα ρίσκα που απέδωσαν και η «σφραγίδα» του Ελ Κααμπί

Στη δεκαετία του ογδόντα άνοιξε καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι και στη συνέχεια επέλεξε ως τόπο διαμονής το Μονακό.

«Ηταν μια γυναίκα μοναδική»

Το 1996 ο σαουδάραβας σεΐχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε για πολλά χρόνια να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή.

«Ηταν μια γυναίκα μοναδική, με έμαθε τι σημαίνει θάρρος και αποφασιστικότητα», δήλωσε η ανιψιά της Μαρίνα Βούλγαρη, Λάουρα Καλισσόνι Κολνάγκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι ρίζες…

Ο παππούς της Μαρίνα Βούλγαρη και «πατέρας» του brand που εξελίχθηκε σε οίκο πολυτελείας είχε γεννηθεί τον Μάρτιο του 1857 στην ελληνική περιοχή της Ηπείρου και ήταν ένα από τα έντεκα παιδιά του πατέρα του, Γεωργίου Βούλγαρη και της μητέρας του Ελένης Στρογγάρη.

Το 1880, ο Σωτήριος μετακόμισε στην Ιταλία για ένα καλύτερο μέλλον με λίγα μόνο σεντς στην τσέπη του.

Οταν πέθανε, το 1932, σε ηλικία 75 ετών, είχε αφήσει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στους δύο γιους του, τον Τζιόρτζιο και τον Κωνσταντίνο, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την εικόνα που έχει σήμερα ο οίκος (περισσότερα εδώ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ