Σε συγγενικό πρόσωπο ήταν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών – Το μυστήριο με την εγκυμοσύνη της 22χρονης

Σε συγγενικό πρόσωπο ήταν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών – Το μυστήριο με την εγκυμοσύνη της 22χρονης

Τα παιδιά «θα υποβληθούν σε τεστ DNA» προκειμένου να διαπιστωθεί η πατρότητα

Σκηνές από ταινία δυστοπικού μέλλοντος, θυμίζουν όσα διαδραματίζονται στην Κορινθία και τον 45χρονο «παλαιοχριστιανό» πατέρα που ζούσε στην κοινότητα που είχε δημιουργήσει, στην Κορινθία, μαζί με τα παιδιά του.

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και παραβίαση του νόμου για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών του σε σχολείο.

Διαβάστε επίσης: H ασφυκτική πίεση στον Αταμάν, ο… ηγέτης Σλούκας, η μοναξιά του Λεσόρ και το ΣΕΦ

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφόρηση σχετικά με τα πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο κοινόβιο, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος, καθώς και μια 19χρονη από την Άρτα που δηλώνει φίλη της οικογένειας.

Το μυστήριο με την εγκυμοσύνη της 22χρονης
Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Τα παιδιά βρέθηκαν τελικά και «ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο», όπως ανέφερε στο MEGA, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. Αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί η πατρότητα, με τις Αρχές να φέρονται προβληματισμένες για την εγκυμοσύνη της 22χρονης κόρης, κι ενώ φουντώνουν οι φήμες περί αιμομιξίας.

Η νονά επικοινωνούσε με την οικογένεια μέσω Viber και Skype, λέγοντας τα μέλη διέθεταν κινητά τηλέφωνα

Η νονά ενός εκ των παιδιών της οικογένειας μίλησε αποκλειστικά στο «Πάμε Δανάη!» και μεταξύ άλλων έδωσε τη δική της απάντηση σε αυτό το θέμα:

«Η κόρη του η μεγάλη, η κοπέλα που έχει το μωρό, είναι κόρη από τον πρώτο του γάμο. Ξέρω ότι για ένα διάστημα ήταν ερωτευμένη με ένα παλικάρι. Μετά μάλλον τα χάλασαν, αυτή δεν ήθελε να το ρίξει κι αν κρίνω από τα μυαλά του Μανώλη, δεν θα της είπε «ρίχτο», αλλά “έλα να το μεγαλώσουμε όλοι μαζί”».

Η ίδια δήλωσε πως ο 45χρονος πατέρας θέλησε να δημιουργήσει ένα δικό του κόσμο, τονίζοντας στους συγγενείς του πως δεν επιθυμούσε να του παρέχουν υλικά αγαθά.

«Ο Μάνος από μικρός ήθελε οικογένεια. Του είχε λείψει και ο θείος, η μητέρα μου και οι συγγενείς έτρεχαν, αγόραζαν πράγματα, αλλά αυτός δεν ήθελε παπούτσια και ρούχα. Είδατε τι λέει πάνω στην οργή του, «εγώ δεν είμαι ζητιάνος» και δημιούργησε ένα δικό του κόσμο. Ένα κόσμο που λέει ότι “εγώ, έστω με τη γυναίκα και τα 10 παιδιά μου κι όποιο γαμπρό και νύφη έχει τις ίδιες απόψεις, θα χτίσουμε μία κοινωνία από την αρχή”», δήλωσε.

«Έφριξα όταν είδα το σπίτι τους από την τηλεόραση»
Η νονά του παιδιού ανέφερε πως τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας φοίτησαν κανονικά στο σχολείο, ωστόσο τα νεότερα έχουν φοιτήσει μέχρι την Α’ Γυμνασίου. Ο λόγος που ο 45χρονος διέκοψε τη φοίτησή τους ήταν επειδή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν ήθελε η κοινωνία να διαφθείρει τα παιδιά του.

«Είχα ένα θέμα με το ότι έμεναν μακριά και ήθελα να ξαναπάνε στο σχολείο που το είχαν σταματήσει στην Α’ Γυμνασίου. Ποτέ δεν μου είπαν όχι, ίσα ίσα τους έστελνα βιβλία. Μου είχαν πει ότι σιγά σιγά με τα χεράκια τους θα φτιάξουν πιο καλά το σπίτι τους. Όταν το είδα στην τηλεόραση έφριξα».

«Του είχα πει τη γνώμη μου, μου έλεγε ότι “η κοινωνία θα μου πάρει τα παιδιά, θα μου τα διαφθείρει, θα τα κάνει να βλαστημάνε και να βρίζουν. Πήγα στο σχολείο το παιδί μου μία φορά και δίπλα βλαστήμαγαν τα θεία. Όταν το παιδί το είπε στη δασκάλα, του έκαναν bullying”».

Η ίδια ανέφερε πως επικοινωνούσε μαζί τους μέσω Viber και Skype, λέγοντας οι χαρακτηρισμοί «άνθρωποι των σπηλαίων» είναι υπερβολικοί, καθώς τα μέλη της οικογένειας διέθεταν κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον φόβο της για τον 45χρονο:

«Ο Μανώλης δεν θα έβλαπτε ποτέ το παιδί του. φοβάμαι μην τυχόν στην απελπισία του μην του πάρουν τα παιδιά πάει και φουντάρει πουθενά. Φοβάμαι μην τον πιάσει πανικός. Θέλει με το καλό, με αγάπη, να τον πείσουμε σιγά σιγά. Εμένα θα με ακούσει».

Πληρώνεται κανονικά από τον δήμο
Ο 45χρονος, το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για υψηλή πίεση και έντονη αδιαθεσία. Αφού, όμως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως η κατάστασή του δεν χρήζει νοσηλείας, για αυτό επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του, που θα γίνει αύριο Τετάρτη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Αντιδήμαρχος Προσωπικού του δήμου Ερέτριας, Παρασκευή Αμερικάνου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην αίτηση που είχε κάνει για μετάταξη στο δήμο Ερετρίας είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση».

«Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει εργαζόταν στον δήμο. Είχε πει πως είχε πρόβλημα υγείας και έτσι έκανε κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως», είπε αναφερόμενη με την εργασιακή σχέση του άνδρα με το δήμο.

«Μετά από εντολή του δημάρχου μίλησα μαζί του και του είπα ότι τον χρειαζόμασταν στο δήμο. Ωστόσο δεν ήρθε. Πληρώνεται κανονικά παρά το γεγονός ότι δεν έρχεται στην δουλειά», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ