Σάμος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έφτιαχνε πυροβόλα όπλα με τρισδιάτατο εκτυπωτή

Σάμος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έφτιαχνε πυροβόλα όπλα με τρισδιάτατο εκτυπωτή

Είχαν κατασκευάσει σε 3D εκτυπωτή ημιαυτόματη καραμπίνα που αποτελεί νέα μορφή οπλισμού

Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στη Σάμο, τα μέλη της οποίας έφτιαχναν όπλα με χρήση τρισδιάτατου εκτυπωτή (3D printer).

Τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή-κατασκευή όπλων με τη χρήση 3Dprinter, στην εμπορία- διάθεση αυτών, καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή αστυνομικών της Υ.Α. Σάμου και του Τ.Α. Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 19 έως 20 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία-διάθεση όπλων.

Μετέτρεπαν όπλα κρότου-λάμψης σε πυροβόλα

Κατόπιν αξιολόγησης και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και διακριβώθηκε η δράση πολυεγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προέβαιναν στη διακίνηση κάνναβης σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο , ενώ παράλληλα κατείχαν όπλα κρότου-λάμψης, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν-κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3Dεκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην οικία του ενός μέλους της οργάνωσης και έχοντας την απαραίτητη γνώση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προέβαιναν στην παραγωγή- εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ουσιωδών ανταλλακτικών και μερών αυτών.

Παράλληλα είχαν προμηθευτεί δύο πιστόλια κρότου λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν από άγνωστα άτομα ποσότητες ναρκωτικών ουσιών – ακατέργαστης κάνναβης, μέρος της οποίας αποθήκευαν για προσωπική χρήση, ενώ την υπόλοιπη την διακινούσαν σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο έναντι συμφωνηθέντος αντιτίμου, με σκοπό τον πορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους και την περαιτέρω συνέχιση της δράσης τους.

Τα κατασχεθέντα

Εκτυπωτής τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter) με το τροφοδοτικό καλωδίου και των εξαρτημάτων του,
-5- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
-4- καρούλια που περιείχαν αναλώσιμο υλικό – πρώτη ύλη του εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter),
πλαστική πιστολοειδής λαβή ημιαυτόματου όπλου,
πλαστικός γεμιστήρας για ημιαυτόματο όπλο,
-6- φορητά μέσα αποθήκευσης, το ένα εκ των οποίων συνδεδεμένο με τον εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter),
-2- αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
-6- κινητά τηλέφωνα,
-5- σκληροί δίσκοι,
-2- πιστόλια κρότου με -2- γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα χωρίς το πλαστικό μέρος της λαβής του,
-4- πλαστικά μέρη λαβής όπλου,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
-2- μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης,
πλαστικός κορμός με μηχανισμό σκανδάλης ημιαυτόματου όπλου και
πλαστικό κλείστρο με κάννη ημιαυτόματου όπλου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ