Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία»

Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε συμφωνία με τον όρο «Μακεδονία»

«Δεν δεχόμαστε συμφωνία με τον όρο “Mακεδονία”», επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας ωστόσο τη στήριξή του στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είναι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, αλλά ότι η θέση του κόμματος δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Έστειλε μάλιστα αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας ότι όποιος […]

«Δεν δεχόμαστε συμφωνία με τον όρο “Mακεδονία”», επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου ο Πάνος Καμμένος, εκφράζοντας ωστόσο τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι είναι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, αλλά ότι η θέση του κόμματος δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Έστειλε μάλιστα αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας ότι όποιος υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη βουλή, θα διαγραφεί. «Όποιος διαφωνεί με την πάγια θέση μας, ας παραιτηθεί τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, από τους όρους της συμφωνίας για τους οποίους ενημερώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά τη Δευτέρα, θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει σε δημοψήφισμα ή από την αντιπολίτευση στη γείτονα.  Σε αντίθετη περίπτωση, εκτίμησε ότι μία συμφωνία δεν θα έρθει στην ελληνική βουλή  πριν από τις επόμενες εκλογές και σημείωσε ότι πρέπει να προηγηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Επανέλαβε ωστόσο την άποψή του ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά στους όρους της συμφωνίας, είπε ότι είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. «Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν», επεσήμανε, πλέκοντας για άλλη μία φορά το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντάς τον πολύ καλό διαπραγματευτή.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση καλώντας τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. «Και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας γνωστοποίησε ότι η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια του εκλογικού μηχανισμού. Στη θέση της τοποθετείται ο δημοσιογράφος Θοδωρής Τοσουνίδης.

tsipras-kammenos

Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ