Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος

Τέμπη: Συγκέντρωση φοιτητών στο σημείο του δυστυχήματος

Από τη Θεσσαλονίκη είναι οι πρώτοι φοιτητές που έφτασαν στο σημείο.

Μήνυμα ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», στέλνουν φοιτητές που σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση στον τόπο της τραγωδίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την σύγκρουση των τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους -ανάμεσα τους φοιτητές.

Στη συγκέντρωση, συμμετέχουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο ήδη έχουν φτάσει οι πρώτοι φοιτητές από την Θεσσαλονίκη (εικόνα πάνω από larissanet) υπογραμμίζοντας πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική απόδοση δικαιοσύνης.

«Δεν θα ξεχαστεί»

Αυτή η παρέμβαση αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα, στη μνήμη τους» αλλά και «υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να ξεχαστεί», σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οπως τονίζουν: «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού!

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Οι πρώτοι φοιτητές φτάνουν στο σημείο της τραγωδίας/ εικόνες από larissanet

Με λουλούδια στα χέρια οι φοιτητές

Γκράφιτι

Οι εργαζόμενοι της θεσσαλικής πόλης υποδέχονται τους Φοιτητικούς Συλλόγους που συγκεντρώνονται στον τόπο που έγινε το έγκλημα των Τεμπών, με τη δημιουργία τοιχογραφίας από στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε συνεργασία με το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν και Λαρισαίοι καλλιτέχνες.

Από τις εργασίες δημιουργίας της τοιχογραφίας/ εικόνα από larissanet

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ