Χεζμπολάχ: Απάντηση με «ομοβροντία» ρουκετών Katyusha στις νέες επιθέσεις του Ισραήλ

Χεζμπολάχ: Απάντηση με «ομοβροντία» ρουκετών Katyusha στις νέες επιθέσεις του Ισραήλ

Οι IDF υποστηρίζουν ότι χτύπησαν επίσης ένα κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ με τη λιβανέζικη οργάνωση να απαντάει.

Μαίνεται η σύγκρουση στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να χτυπούν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ και τη λιβανέζικη οργάνωση να απαντάει με «ομοβροντία» ρουκετών.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν πρόσθετα πλήγματα σε στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων όπου είχε συγκεντρωθεί ένας πυρήνας μαχητών.

Ένα στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντόπισε μια ομάδα μαχητών της οργάνωσης να εισέρχεται σε ένα κτίριο γνωστό στις IDF ως αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο χωριό Ματμούρα. Λίγη ώρα αργότερα ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε το σημείο, αναφέρει το IDF.

Οι IDF υποστηρίζουν ότι χτύπησαν επίσης ένα κέντρο διοίκησης που ανήκει στην επίλεκτη δύναμη Ραντουάν της Χεζμπολάχ στο Μπαραατσίτ, καθώς και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και άλλες υποδομές στο Τζαμπάλ Μπλατ.

Τα στρατεύματα βομβάρδισαν επίσης με πυροβολικό περιοχές κοντά στη Ρατσάγια αλ-Φουχάργια να «απομακρύνουν τις απειλές», προσθέτουν οι IDF.

Απάντησε με ρουκέτες Katyusha η Χεζμπολάχ

Η λιβανέζικη οργάνωση αναφέρει ότι στόχευσε το «αρχηγείο του τάγματος Μπέιτ Χιλάλ της 769ης Ανατολικής Περιφερειακής Ταξιαρχίας» του ισραηλινού στρατού με ρουκέτες Katyusha.

Σε μια ρήξη με τις συνήθεις ανακοινώσεις που δημοσιεύει η Χεζμπολάχ, η οργάνωση αναφέρει ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε «ως απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού σε χωριά και σπίτια αμάχων, ιδίως στην πόλη Μπαρααχίτ».

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera, μαζί με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι περισσότερες από 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το νότιο Λίβανο προς τον οικισμό Κιριάτ Σμόνα στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Iron Dome. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera ανέφερε επίσης ότι σειρήνες ήχησαν σε αρκετές περιοχές στην Άνω Γαλιλαία στα σύνορα με τον Λίβανο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ