Χαμός στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρό μπραντ φερ Γεροβασίλη – Κασσελάκη – Στον «αέρα» οι εκλογές

Χαμός στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρό μπραντ φερ Γεροβασίλη – Κασσελάκη – Στον «αέρα» οι εκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της τέταρτης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Tae Kwon Do, στο Φάληρο. Σήμερα, τελευταία μέρα των εργασιών του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης πρταγματοποίησε την ομιλία του, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε στο προεδρείο του συνεδρίου. Διαβάστε επίσης: Ο Μεντιλίμπαρ μπροστά στο […]

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της τέταρτης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Tae Kwon Do, στο Φάληρο.

Σήμερα, τελευταία μέρα των εργασιών του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης πρταγματοποίησε την ομιλία του, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε στο προεδρείο του συνεδρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες των συνέδρων. Σημειώνεται ότι τα ζητήματα της τελικής ημερομηνίας των εσωκομματικών εκλογών, ο τρόπος που θα γίνει (υβριδικά ή μόνο με κάλπη) καθώς και η πρόταση για αναβολή τους – που χθες συγκεντρώθηκε πλήθος υπογραφών για αυτόν τον σκοπό-  αναμένεται να συζητηθούν σήμερα εκτενώς.

Γεροβασίλη: Εάν ανακαλέσεις την πρότασή σου, σταματάμε εδώ

Από το βήμα του συνεδρίου η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές.

«Στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε. Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε τις μόνος σου, να δούμε τι θα πάρεις», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος: Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου 

Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του, υποσχόμενος στους σύνεδρους ότι «δεν θα σας προδώσω ποτέ», στο βήμα ανέβηκε ο Σωκράτης Φάμελλος για να σχολιάσει ότι «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου».

Στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης

«Δεν έχετε ιδέα πόσο το εκτιμώ. Και εγώ σας αγαπάω εξίσου ίσως και περισσότερο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τους σύνεδρους να τον χειροκροτούν.

«Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα», τόνισε και ξεκαθάρισε πως «δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», όπως είπε, όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές. «Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται», είπε και διάβασε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ανέφερε ότι μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στα μέλη μας.

Αφού ανέφερε ότι θα σεβαστεί ό,τι αποφασίσουν οι σύνεδροι, σημείωσε ότι θα πει την αλήθεια του.

Επίσης, διάβασε απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε «να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας».

«Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή, κομμένος κομματάκια;», αναρωτήθηκε.

«Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, την δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει εκλογές σε έναν μήνα, σχολίασε ότι «επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών» και ζήτησε να μην υπάρξει ένας μήνας προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές

«Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη διασπορά, απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους και ναι, μυστικούς δείπνους;».

Στο σημείο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου.

«Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές. Τις έχει ανάγκη το κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος όμως στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω».

«Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο. Για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για μας. Για να έχει ο πρόεδρος ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα απέναντι σε ό,τι σε καίει. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ και θα νικήσουμε», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισήλθε στην αίθουσα, με τους παευρισκόμενους να τον χαιρετούν, να τον αγκαλιάζουν και τον χειροκροτούν.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του ο πρόεδρος αντάλλαξε χειραψία με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Σωκράτη Φάμελλο.

Στο συνέδριο ο Τάιλερ Μακμπέθ

Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη δίνει το «παρών» στο συνέδριο. Ο Τάιλερ Μακμπέθ έχει πάρει τη θέση του δίπλα στην Κυριακή Μάλαμα και περιμένει να ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος του κόμματος για την ομιλία του.

Ακρίτα: Έχουμε πρόεδρο και με αυτόν θα προχωρήσουμε

Κατά των εκλογών τάχθηκε η Έλενα Ακρίτα, υποστηρίζοντας κατά την ομιλία της ότι «έχουμε πρόεδρο, με αυτόν θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά».

«Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε κάθε πέντε μήνες αρχηγό μέχρι να μην είναι πια ο Κασσελάκης», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «σκληρό καρύδι».

Κασιμάτη: Ναι σε εκλογές – Η Όλγα Γεροβασίλη δεν έπρεπε να εκφράσει τώρα αυτήν την ιδιοκτησιακή λογική

Υπέρ των εκλογών τάχθηκε από το βήμα του συνεδρίου η Νίνα Κασιμάτη, εκφράζοντας την γνώμη «ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν έπρεπε να εκφράσει τώρα αυτήν την ιδιοκτησιακή λογική».

Στο συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη

Παρούσα στο Tae Kwon Do ηΌλγα Γεροβασίλη, παρακολουθεί τις ομιλίες της τέταρτης ημέρας του συνεδρίου.

Φλαμπουράρης: Θα στηρίξω τη φίλη μου Όλγα Γεροβασίλη

«Αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές, αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ όπως ήδη γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, όλα τα χρόνια βαθιάς εκτίμησης, θα στηρίξω τη φίλη μου, συντρόφισσά μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα», έκανε γνωστό από το βήμα του συνεδρίου ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως «βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι» και τόνισε ότι «χρειάζεται ενότητα, αγώνας».

«Είμαστε σύντροφοι και όχι αντίπαλοι και ανταγωνιστές. Είμαι περήφανος για την κυβέρνηση της Αριστεράς με μπροστάρη πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βασιλειάδης: Ιστορικές οι στιγμές

«Οι στιγμές είναι ιστορικές και πρέπει να απαντήσουμε σήμερα χωρίς να προσπαθήσουμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να βάζουμε συνεχώς νέες προθεσμίες», είπε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ την λύσης των εκλογών.

Νοτοπούλου:  Το κόμμα βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Δεν μπορούμε να βουλιάζουμε και να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Το κόμμα μας μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση» σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα του Συνεδρίου.

Ας δούμε την εικόνα του συνεδρίου μας, άρνηση συμμετοχής και συνθήκες αρένας. Πώς γίναμε έτσι και γιατί σύντροφοι; Μαζί δεν αγωνιστήκαμε για το άνοιγμα και την αλλαγή; Μαζί δε ματώσαμε; Γιατί γίναμε ο χειρότερός μας εαυτός; είπε και πρόσθεσε πως με αυτά και με αυτά όμως πέφτουμε σε κενό, όπως εύστοχα μας προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παππάς: Οποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο να γίνει με κάλπες

Σε περίπτωση που δεν πάει σε εσωκομματικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη, επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 4ου συνεδρίου.

«Αν το σώμα αποφασίσει να μην πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κασσελακη», είπε και πρόσθεσε πως «όποια ψηφοφορία γίνει στο συνέδριο να γίνει με κάλπες. Όχι με ανάταση χειρός».

Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι τριετής και άρα λήγει το 2026.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ