Μία από τα ίδια η κυβέρνηση για αγρότες – «Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια»

Μία από τα ίδια η κυβέρνηση για αγρότες – «Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια»

«Στην Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες»

Σε συνέντευξη του, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο αγροτικό ζήτημα και στον ποινικό κώδικα. Αναφορικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «Η εικόνα μιλάει από μόνη της.»

Μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Συνδέσεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο συνέδριο, είπε «Θέλω να σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει (…) με τις πολιτικές. Αυτό το οποίο είδαμε τις δυόμιση μέρες στο Τάε Κβον Ντο είναι το αποτέλεσμα όλων όσων ζήσαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και όταν εκλήθη να διαδραματίσει τον πολύ σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Το δεύτερο, το οποίο θέλω να εντοπίσω είναι το εξής. Μεγάλη σημασία για τους πολίτες έχει η εναλλακτική πρόταση κι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς και το τονίζω το «δυστυχώς», περιμένουμε εναλλακτική πρόταση και από το ΠΑΣΟΚ. και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά όλο αυτό το οποίο συμβαίνει πάει πίσω στην διατύπωση μιας σοβαρής αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά με τους αγρότες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στην Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Μετά την τελευταία συζήτηση με τους αγρότες καλύφθηκαν αρκετά από τα διαχρονικά, θα έλεγα εγώ, αιτήματα των αγροτών με πρώτο και κυριότερο το ζήτημα του ρεύματος. Έχουμε πλέον μία απόφαση της κυβέρνησης, μία συμφωνία με τους παρόχους.

Δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να δοθεί κάτι περισσότερο. Όμως υπάρχουν περιθώρια για ακόμα πιο έντονη πίεση εκτός συνόρων, όπως έχουμε ξεκινήσει καιρό – όχι τώρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την Ευρώπη σε μία πιο ήπια μετάβαση, ήπια προσαρμογή στην «πράσινη» μετάβαση.»

«Πολύ περισσότεροι εντατικοί έλεγχοι» – Τι είπε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, είπε ότι χρειάζονται: «Πολύ περισσότεροι εντατικοί έλεγχοι. Είναι μία πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής γιατί δεν έχει αυτό που λέμε δημοσιονομικό κόστος, δεν είναι αυτό που λέμε παροχές, όμως μία κυβέρνηση η οποία επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη».

Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Τα δημόσια πανεπιστήμια παίρνουν χρηματοδότηση που ζητούσαν για δεκαετίες, παίρνουν ελευθερίες. Δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση του κυρίου Ανδρουλάκη στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Περισσότεροι από 40.000 έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό».

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ