Σε Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία: «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» – Φορτισμένο κλίμα

Σε Λάρισα, Τρίκαλα, Λαμία: «Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» – Φορτισμένο κλίμα

Έκδηλη η συγκίνηση στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας παραμονή της μαύρης επετείου. Πλήθος κόσμους στις συγκεντρώσεις.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε Λάρισα, Τρίκαλα και Λαμία, παραμονή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Με μια σιωπηλή «κραυγή» για τα θύματα των Τεμπών, Τρικαλινοί και Τρικαλινές απαίτησαν δικαίωση για τις 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και απονομή δικαιοσύνης για τις οικογένειες των θυμάτων.

Με την παρουσία τους τίμησαν στο σιωπηρό προσκλητήριο – μνημόσυνο τη μνήμη της Θώμης, της Χρύσας και της Αναστασίας, των τριών κοριτσιών από το Καστράκι Καλαμπάκας που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Διαβάστε επίσης: Τι έκανε ο Ολυμπιακός φέτος στα δύο ματς χωρίς Φορτούνη και Ροντινέι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οικογενειών των αδικοχαμένων κοριτσιών, για «απόδοση ευθυνών στο ανώτατο επίπεδο και σε όλους όσοι αμέλησαν διαχρονικά για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου…».

Έκδηλη, στη συγκέντρωση, ήταν και η συγκίνηση, με τους πολίτες να ζητούν «πλήρη διαλεύκανση της σωρείας λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία, αλλά και καμία συγκάλυψη…».

Το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε σιωπηλή πορεία από την κεντρική γέφυρα μέχρι το Δημαρχείο της πόλης, όπου σχηματίζοντας έναν ανθρώπινο κύκλο, αναγνώσθηκαν τα ονόματα των 57 νεκρών της τραγωδίας.

Έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στη Λαμία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στην πόλη της Λαμίας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με το lamianow, σε έντονα συγκινησιακό αλλά και φορτισμένο κλίμα όσοι παρευρέθηκαν σχημάτισαν με κεράκια την λέξη «Τέμπη» στο σημείο ενώ έγραψαν με κόκκινο σπρέι «…28.2.2023 – 28.2.24, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ» ζητώντας δικαίωση για όσους έφυγαν την αποφράδα εκείνη νύχτα.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

To πρωί της Τετάρτης (28/2) φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες της Λαμίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου στις 11.30 π.μ ενώ μισή ώρα αργότερα διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και στην Αταλάντη.

Δεν ξεχνάνε στη Λάρισα

Δεκάδες φοιτητές και μαθητές της Λάρισας, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, βρέθηκαν στην πλατεία του ΟΣΕ, μία ημέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως μετέδωσε το larissanet, έστειλαν το μήνυμα ότι «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

«Δε θα φύγει ο θυμός – Δε σβήνει η οργή. Είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» έγραφε το πανό της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Λάρισας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ