Ουκρανία: Οι τρεις πόλεις όπου στρέφεται η Ρωσία – Επέλαση στο ανατολικό μέτωπο

Ουκρανία: Οι τρεις πόλεις όπου στρέφεται η Ρωσία – Επέλαση στο ανατολικό μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν παράλληλα 4 επιθέσεις και 7 αντεπιθέσεις από μονάδες ουκρανικού στρατού στην περιοχή Αβντέγεφκα κοντά στο Ντονιέτσκ

Στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, προσπερνώντας την Αβντέγεφκα μετά από την άλωσή της, η Ρωσία επελαύνει προς δυσμάς υπερέχοντας σε μονάδες πεζικού και πυροβολικό.

Επόμενος στόχος είναι οι πόλεις Κοσταντίνιβκα, Ποκρόφσκ και Κραματόρσκ, στην προσπάθεια της Μόσχας να προσεγγίσει και από τα ανατολικά (εκτός, δηλαδή, από τα νότια) τη Ζαπορίζια και φυσικά να πλησιάσει κι άλλο τον Δνείπερο.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις και επτά αντεπιθέσεις από μονάδες ουκρανικού στρατού στην περιοχή Αβντέγεφκα κοντά στο Ντονιέτσκ, εξουδετερώνοντας περίπου 390 εχθρικά στρατεύματα το τελευταίο 24ωρο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη (7/3) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στην κατεύθυνση Αβντέγεφκα, μονάδες της Ομάδας Μάχης Πεζικού κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές τοποθεσίες και προκάλεσαν ζημιές μέσω πυρών στο προσωπικό και τον εξοπλισμό των 24ης, 78ης και 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στους οικισμούς Μαγιόρσκ, Νοβγκορόντσκογιε και Ορλόφκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

Ουκρανία: Το ανατολικό μέτωπο σύντομα, κατά το BBC:

Το περίγραμμα δείχνει πού θα μετατοπιστεί το όριο του ανατολικού μετώπου το επόμενο χρονικό διάστημα

Νέες βαριές απώλειες για την Ουκρανία στο Ντονιέτσκ

Απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις από ουκρανικές ομάδες επίθεσης κοντά στους οικισμούς Λενίνσκογιε, Νοβγκορόντσκογιε και Ροζόφκα και επίσης επτά αντεπιθέσεις κοντά στις κοινότητες Πετρόβσκογιε, Μπερντίτσι, Ορλόφκα, Τονένκογιε και Περβομαΐσκογιε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Αβντέγεφκα τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε «390 άτομα προσωπικό, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 14 μηχανοκίνητα οχήματα και ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika», διευκρίνισε.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών, ανέφερε το υπουργείο.

Ουκρανία: Δώρο στον Πούτιν η αδράνεια του Κογκρέσου

Εν τω μεταξύ, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν δήλωσε την Πέμπτη ότι η αδράνεια του Κογκρέσου σχετικά με την έγκριση νέας αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία είναι «τίποτα λιγότερο από ένα δώρο» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το Ιράν και άλλους αντιπάλους καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πυρομαχικά για να πολεμήσουν ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ στην Ουάσιγκτον, η Γιέλεν παρότρυνε και πάλι τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να περάσει το συντομότερο, το πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Τα μέλη του Κογκρέσου θα παραστούν σήμερα το απόγευμα στο Καπιτώλιο, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα κάνει την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης.

«Όσο το Κοινοβούλιο συνεχίζει να καθυστερεί, η Ρωσία κερδίζει έδαφος και η Ουκρανία αναγκάζεται να επιβάλει δελτίο στα πυρομαχικά και τις προμήθειες», είπε η Γιέλεν. «Η Βουλή πρέπει να δράσει και να δείξει την ισχύ της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπροστά στην επιθετικότητα του Πούτιν. Η αδράνεια του Κογκρέσου δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα δώρο στον Πούτιν το Ιράν και άλλους αντιπάλους, που είναι ενάντια στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της».

Το Ιράν προμηθεύει με πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα οπλικά συστήματα την Ρωσία.

Η Γιέλεν είπε επίσης ότι η δημοσιονομική υποστήριξη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από τις επιπλέον μεταρρυθμίσεις και την ήδη «ισχυρή» διαφάνεια και εποπτεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ