Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με μπόρες και έντονες καταιγίδες

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό με μπόρες και έντονες καταιγίδες

Το πρωί της Τρίτης, στην Θράκη, αναμένεται πολύ άστατος καιρός με μπόρες και καταιγίδες. Στο ΒΑ Αιγαίο αναμένονται βροχές. Στην Δυτική Ελλάδα αναμένονται διάσπαρτες μπόρες.

Μεταβολή του καιρού αναμένουμε την Τρίτη (12/03) με τα φαινόμενα να γίνονται αρχικά αισθητά σε ανατολική Μακεδονία, βόρειο Αιγαίο και στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου ο καιρός θα είναι βροχερός με έντονες καταιγίδες κατά τόπους.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης στην Θράκη αναμένεται πολύ άστατος καιρός με μπόρες και καταιγίδες, ενώ και στο ΒΑ Αιγαίο αναμένονται βροχές. Στην Δυτική Ελλάδα αναμένονται διάσπαρτες μπόρες αλλά και χιόνια σε υψόμετρα πάνω από τα 1300 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Σκληρά λόγια στο Ρέντη από Μεντιλίμπαρ και παίκτες – Η αντίδραση, η Μακάμπι, η διακοπή και η κουβέντα στο γήπεδο

Το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις. Στα δυτικά θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ τα περισσότερα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται στα δυτικά και τα ΝΔ τμήματα της χώρας.

Καιρός για… ομπρέλες

Στην κατηγορία 2 το επεισόδιο βροχόπτωσης

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα κεντρικά και τους 11 με 18 στα βόρεια. Στα νότια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 και στα ανατολικά τους 17.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στην Αττική, το πρωί, θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι αναμένουμε κύμα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι:

  • οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
  • η πτώση της θερμοκρασίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ