Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του – Τι συζήτησαν

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Πούτιν για τη νίκη του – Τι συζήτησαν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο συνεχάρη για την επανεκλογή του, ενώ αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 88% των ψήφων στις εκλογές στη Ρωσία και ανανέωσε την προεδρική του θητεία για επιπλέον έξι χρόνια, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τον συγχαίρει για την επανεκλογή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του και πρόσφερε και πάλι τη μεσολάβησή του για νέες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα συνεχισθεί και την ετοιμότητα της Τουρκίας να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή για να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Τον συνεχάρη για την πειστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον συνεχάρη για την πειστική νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο επικεφαλής της Τουρκικής Δημοκρατίας ευχήθηκε στον Πούτιν νέες επιτυχίες στις κυβερνητικές δραστηριότητες προς όφελος των Ρώσων».

«Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν για περαιτέρω στενή συνεργασία προς το συμφέρον της ανάπτυξης των πολύπλευρων ρωσοτουρκικών σχέσεων», προσθέτει το Κρεμλίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ