Άγριος ξυλοδαρμός των 4 κατηγορουμένων για το μακελειό στη Μόσχα – Πώς το σχολίασε το Κρεμλίνο (pic, vids)

Άγριος ξυλοδαρμός των 4 κατηγορουμένων για το μακελειό στη Μόσχα – Πώς το σχολίασε το Κρεμλίνο (pic, vids)

Ένας κομμωτής ανάμεσα στους τέσσερις

Στη φυλακή μέχρι τις 22 Μαΐου θα παραμείνουν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Όλοι φαίνεται να έχουν ξυλοκοπηθεί ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τουλάχιστον ένας είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Πηγή φωτό: Daily Mail

Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.

Ποιοι είναι

Δύο κατηγορούμενοι φέρονται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους: ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα.

Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Οι ρωσικές αρχές έχουν πει ότι οι κατηγορούμενοι είναι «ξένοι υπήκοοι», χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητά τους. Το Τατζικιστάν είναι πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, όπου το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων εργαζόταν παλαιότερα σε κομμωτήριο στην πόλη Ιβάνοβο, βορειοανατολικά της Μόσχας. Ένας άλλος είναι πατέρας ενός νηπίου μόλις οκτώ μηνών, υπάλληλος σε εργοστάσιο στην πόλη Πολντόσκ, στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Dalerdzhon Mirzoyev: Μετανάστης από το Τατζικιστάν, με παράταση της βίζας εργασίας, πατέρας 4 μικρών παιδιών.

Saidakrami Rachabalizoda: 28 ετών, φέρεται να έχει γεννηθεί στο Τατζικιστάν, ζει στη Μόσχα.

Shamsidin Fariduni: 24 ετών, γεννημένος στο Τατζικιστάν, εργάτης σε εργοστάσιο, πατέρας ενός μωρού 8 μηνών.

Muhammadsober Faizov: Ο τέταρτος κατηγορούμενος φάνηκε αναίσθητος σε αναπηρικό καροτσάκι και συνοδευόταν από γιατρό στην εμφάνισή του στο δικαστήριο. Εργαζόταν ως κομμωτής.

Τι λέει το Κρεμλίνο για τον ξυλοδαρμό τους

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σχετικά με την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 137 ανθρώπους, όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προτάξει από την πλευρά του το σενάριο εμπλοκής της Ουκρανίας, κάτι που το Κίεβο διαψεύδει.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προεδρική διοίκηση θα έκανε λάθος να προβεί σε σχόλια σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας. Δεν θα το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος είπε πως ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους δεν προβλέπει σε αυτή τη φάση να μεταβεί στο Crocus City Hall, τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις αιτιάσεις περί βασανιστηρίων σε βάρος των υπόπτων της επίθεσης στα προάστια της Μόσχας, οι οποίες διατυπώθηκαν μετά τη δημοσίευση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φωτογραφιών όπου διακρίνονται με το πρόσωπο γεμάτο αίματα.

«Δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους. Στα πλάνα από τις συλλήψεις τους, τα οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, τρεις από τους άνδρες έχουν αίμα στο πρόσωπο.

Σε ένα άλλο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, διακρίνεται ο ένας από τους υπόπτους την ώρα που κάποιο πρόσωπο, που δεν φαίνεται στον φακό, του κόβει το αυτί.

Ημέρα εθνικού πένθους η 24η Μαρτίου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους, αφότου υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους της επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, και 180 τραυματίστηκαν. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, ορισμένοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Πούτιν άναψε χθες Κυριακή ένα κερί σε μια εκκλησία στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα  ως φόρο τιμής στους νεκρούς, είπε ο εκπρόσωπός του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε  το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Καταγγέλλοντας μια «βάρβαρη τρομοκρατική» πράξη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτοί οι τέσσερις «αλλοδαποί πολίτες» συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Η επίθεση αυτή, η οποία διαπράχθηκε στην αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στο Κρασνογκόρσκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, είναι η πιο φονική που έχει διαπραχθεί στη Ρωσία εδώ και περίπου είκοσι χρόνια και η πιο αιματηρή, για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στην Ευρώπη.

Μεντβέντεφ: Θα πάρουμε εκδίκηση

H Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι, δήλωσε  ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση πρέπει να κυνηγηθούν και να σκοτωθούν, έκανε την τελευταία του δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους (αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν). Και όσοι εμπλέκονται, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θέση, την ιδιότητά τους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ