Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση της επιτέθηκε ο 39χρονος ο οποίος είχε στήσει καρτέρι θανάτου και την κατακρεούργησε.

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και μάλιστα κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου είχε πάει η άτυχη 28χρονη για να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της ο οποίος την μαχαίρωσε θανάσιμα.

H γυναίκα μαζί με έναν φίλο της είχε πάει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον 39χρονο επειδή τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε.

Μόλις βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα, ο φίλος της 28χρονης αποχώρησε.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ο δράστης είχε συλληφθεί το 2019 για κατοχή μικροποσότητα ναρκωτικών, για βίαιη επίθεση σε αστυνομικούς και έχει τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρείο, δύο για στερητικό σύνδρομο και έναν λόγω του ότι δεν ήτα σε καλή κατάσταση.

Όταν η κοπέλα πήγε στο τμήμα περιέγραψε πως τον είδε έξω από το σπίτι της αλλά δεν ήθελε να προχωρήσει σε μήνυση. Η αστυνομικός προσφέρθηκε να επικοινωνήσει η ίδια στο 100 αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θύμα είπε πως θα τηλεφωνήσει εκείνη στο 100.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλη Λαμπρόπουλο, αν τηλεφωνούσε η αστυνομικός θα άνοιγε η επονομαζόμενη κάρτα στην Άμεση δράση και πιθανόν να ερχόταν πιο γρήγορα το περιπολικό.

Όταν η κοπέλα βγήκε από το τμήμα, τηλεφωνεί στο 100 και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

«Δεν θα μείνει σκοτεινό σημείο στην υπόθεση»

Η 28χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο Τμήμα για να εκφράσει το φόβο της και να ζητήσει ένα περιπολικό για να επιστρέψει στο σπίτι της, είδε τον 39χρονο να τις επιτίθεται να με μαχαίρι, όταν βγήκε από το τμήμα και να την τραυματίζει θανάσιμα.

Όπως τόνισε στο MEGA η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να «διαπιστωθούν εάν έγιναν ενέργειες όπως πρέπει ή οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν».

«Δεν γνωρίζουμε την συζήτηση που έγινε ανάμεσα στο θύμα και τον αξιωματικό υπηρεσίας, αλλά και σε ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο αξιωματικό υπηρεσίας. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δίνουν στοιχεία για την συζήτηση που έγινε εντός και εκτός του Α.Τ.».

«Θα πρέπει να εξετάσουμε εάν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και αν έπρεπε οι αστυνομικοί να κάνουν ένα βήμα παραπάνω κι ίσως να παραβλέψουν τον κανονισμό της αστυνομίας και να κάνουν άλλες ενέργειες για να προστατεύσουν το θύμα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της αστυνομίας δεν θα μείνει κανένα σκοτεινό σημείο στην υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ