Ρωσία: Έσπασε φράγμα και πλημμύρισαν πάνω από 8.000 σπίτια σε δύο χώρες

Ρωσία: Έσπασε φράγμα και πλημμύρισαν πάνω από 8.000 σπίτια σε δύο χώρες

Περισσότερα από 4.400 σπίτια πλημμύρισαν στη Ρωσία και 3.500 σπίτια στο Καζακστάν. Εκκενώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στις δύο χώρες.

Από τις 10:30 π.μ. ώρα Μόσχας, οι υπηρεσίες δήλωσαν στο TASS ότι το φράγμα στο Ορσκ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη ροή του νερού και κατέρρευσε εντελώς. Ύστερα από λίγες ώρες ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τα πάντα Ένα κομμάτι ενός αναχώματος έσπασε στην Παλιά Πόλη του Ορσκ, στην περιοχή Όρενμπουργκ, πλημμυρίζοντας περίπου 4.200 σπίτια και σχεδόν 11.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την περιοχή. Δεν υπήρξαν θύματα από την έκτακτη ανάγκη.

Από τις 10:30 π.μ. ώρα Μόσχας, οι επιχειρησιακές υπηρεσίες δήλωσαν στο TASS ότι το φράγμα στο Ορσκ κατέρρευσε εντελώς. Ωστόσο, αργότερα η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης δήλωσε στο TASS ότι οι πληροφορίες σχετικά με την πλήρη καταστροφή του φράγματος στο Ορσκ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και ότι η ροή σε ένα από τα δύο σημεία ζημιών στο φράγμα είχε εξαλειφθεί.

Διαβάστε επίσης: «Κεραμίδα» για τον Γιώργο Λιάγκα

Σύμφωνα με τις αρχές, η στάθμη του νερού συνεχίζει να αυξάνεται και η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Οι ρώσοι διασώστες κλήθηκαν να βοηθήσουν ανθρώπους και ζώα.

Τι συνέβη

Το σπάσιμο αναφέρθηκε για πρώτη φορά γύρω στις 20:30 ώρα Μόσχας στις 5 Απριλίου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Orsk Βασίλι Κοζούπιτσα, σημειώθηκε μερική βλάβη στο σώμα του φράγματος σε δύο σημεία. Η στάθμη του νερού στον ποταμό Ουράλ στην περιοχή του Όρενμπουργκ ήταν 2 μέτρα υψηλότερη από την επικίνδυνη και έφτασε τα 9,27 μέτρα. Μέσα σε λίγες ώρες, το νερό αυξήθηκε κατά 4 μέτρα σε ορισμένα σημεία και συνέχισε να αυξάνεται. Ο Κοζούπιτσα σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί γρήγορα.

Από την πλημμύρα επλήγησαν (αρχικά) 4.258 σπίτια και 10.987 κάτοικοι της περιοχής. Σε όλη την περιοχή του Όρενμπουργκ (εκτός του Ορσκ), 556 σπίτια πλημμύρισαν. Δεν υπήρξαν θύματα λόγω της θραύσης του φράγματος και κανείς δεν ζήτησε ιατρική βοήθεια. Λίγα παραπάνω από 4.200 άτομα απομακρύνθηκαν (εκ των οποίων 1.019 παιδιά), 495 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για 82.200 άτομα προετοιμάζονται για ανάπτυξη. Τουλάχιστον 47 γέφυρες και 106 τμήματα δρόμων έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πλημμύρας σε 31 περιοχές της περιοχής.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 12 οικισμούς και δεν θα αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της πλημμύρας. Στην περιοχή του Όρενμπουργκ εργάζονται 1.112 ειδικοί διάσωσης και 462 μονάδες εξοπλισμού, εκ των οποίων περισσότεροι από 530 ειδικοί, 125 μονάδες εξοπλισμού και 75 πλωτά σκάφη επιχειρούν στο Ορσκ. Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στη ζώνη των πλημμυρών.

Οι διασώστες του Καζακστάν έχουν απομακρύνει περισσότερους από 63.000 ανθρώπους εν μέσω πλημμυρών σε ορισμένες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο Καχαρμάν Οραζαλίν, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης καταστροφών του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Καζακστάν. Δέκα περιφέρειες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ