Ουκρανία: Δεν έχουμε αρκετά πυρομαχικά, λέει ο Ζελένσκι – Πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει τη βοήθεια

Ουκρανία: Δεν έχουμε αρκετά πυρομαχικά, λέει ο Ζελένσκι – Πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει τη βοήθεια

Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να αντεπιτεθεί και μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους, αν η Ρωσία συνεχίσει τους βομβαρδισμούς

Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για μια αντεπίθεση εναντίον της Ρωσίας, όμως έχει αρχίσει να παραλαμβάνει κάποια από εταίρους για να αμυνθεί, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν έχουμε οβίδες για ενέργειες αντεπίθεσης, όσο για την άμυνα, υπάρχουν μερικές πρωτοβουλίες και παραλαμβάνουμε όπλα», όπως είπε.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε, επίσης, ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους, αν η Ρωσία συνεχίσει την εντατική εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλου βεληνεκούς.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι πρόκεται για την πιο κατηγορηματική προειδοποίηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος για την επιδείνωση της κατάστασης της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του, έπειτα από εβδομάδες ρωσικών πληγμάτων στο ενεργειακό σύστημα, σε κωμοπόλεις και σε πόλεις, με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Αν συνεχίσουν να χτυπούν κάθε μέρα με τον τρόπο που το κάνουν τον τελευταίο μήνα, μπορεί να ξεμείνουμε από πυραύλους και οι εταίροι το γνωρίζουν», προειδοποίησε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια θετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ουκρανία έχει προς το παρόν αρκετά αποθέματα αντιαεροπορικής άμυνας για να ανταποκριθεί, όμως πρέπει ήδη να κάνει δύσκολες επιλογές για το τι θα προστατεύσει, ενώ επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ανέφερε ακόμη πως η χώρα του περιμένει και έχει μεγάλη ανάγκη το μεγάλο πακέτο βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το πακέτο αυτό.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια θετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συμφωνούσε να δοθεί το πακέτο της αμερικανικής βοήθειας με τη μορφή δανείου.

«Θα συμφωνούσαμε σε οποιαδήποτε επιλογή», σημείωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να φθάσει η βοήθεια «το συντομότερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ