Αγνώριστος ο Όσκαρ Πιστόριους – Η νέα ζωή μετά την απελευθέρωσή του για τη δολοφονία της Reeva Steenkamp

Αγνώριστος ο Όσκαρ Πιστόριους – Η νέα ζωή μετά την απελευθέρωσή του για τη δολοφονία της Reeva Steenkamp

Πώς είναι η ζωή του Όσκαρ Πιστόριους μετά την απελευθέρωσή του για την άγρια δολοφονία της Reeva Steenkamp;

Ήταν τον Ιανουάριο που ο Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος αφού εξέτισε εννέα χρόνια για τη δολοφονία της συντρόφου του Reeva Steenkamp.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την αποφυλάκισή του και ο Όσκαρ Πιστόριους κρύβεται στην έπαυλη του θείου του στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής.

Ο μοναδικός διπλά ακρωτηριασμένος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Όσκαρ Πιστόριους αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο αφού εξέτισε εννέα χρόνια για τη δολοφονία της συντρόφου του Reeve Steenkamp.

Ο «Blade Runner» πυροβόλησε και σκότωσε τη Reeva Steenkamp πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα μπάνιου στην Πρετόρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

Από τότε που αφέθηκε ελεύθερος, ο Όσκαρ Πιστόριους δεν είχε στο να βρει δουλειά. Ο 37χρονος φέρεται να επικοινώνησε με τουλάχιστον δύο μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής για να ρωτήσει για συνεργασία με κάποια ιδιότητα. Η προσπάθειά του έπεσε ωστόσο στο κενό.

«Είναι πολύ τοξικός για να συνεργαστεί κανείς μαζί του. Δεν υπάρχει τίποτα εδώ για αυτόν» σημείωσε ένα από τα εν λόγω μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέχρι να εκπνεύσει η ποινή του το 2029 μετά την αποφυλάκισή του.

Ελέγχεται σε τυχαίες ώρες της ημέρας, σύμφωνα με το τμήμα σωφρονιστικών υπηρεσιών, ενώ υποβάλλεται σε έλεγχο αλκοόλ και ναρκωτικών.

Απαγορεύεται στον Όσκαρ Πιστόριους να επικοινωνεί με την οικογένεια της Reeva Steenkamp, να δημοσιεύει αναρτήσεις στα social media, να δίνει συνεντεύξεις ή να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του με τις εμπειρίες του.

Στη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε ότι πέρασε τη σύντροφό του Reeva Steenkamp για διαρρήκτη προτού την πυροβολήσει θανάσιμα.

Αφού αρχικά καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή, η ποινή του διπλασιάστηκε στα 13 χρόνια και πέντε μήνες μετά από έφεση των εισαγγελέων. Εξέτισε περισσότερο από το ήμισυ της ποινής του πριν αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Αγνώριστος ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο Ολυμπιονίκης και Παραολυμπιονίκης δεν έχει αποκτήσει πραγματική ελευθερία παρά το γεγονός ότι αποφυλακίστηκε. Αντίθετα κρύβεται στο φυλασσόμενο κτήμα του πλούσιου θείου του Arnold στην Πρετόρια.

Φέρεται να εκτελεί ελαφριές εργασίες συντήρησης και καθαριότητας στην εκκλησία, ενώ παρακολουθεί αθόρυβα τις λειτουργίες.

«Σχεδόν δεν τον αναγνώρισα» σημείωσε η Aida Govender που τον εντόπισε εκεί τον περασμένο μήνα. «Τα μαλλιά του είναι πιο μακριά και έχει μούσι. Επίσης δεν είναι τόσο αδύνατος όσο περίμενα. Δεν θα ήξερες ότι ήταν αθλητής. Απλά δεν είναι ο ίδιος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ένα άλλο μέλος της εκκλησίας τον περιέγραψε ως «μη φιλικό, μη εξωστρεφή», καθώς και «σκιά του ανθρώπου που ήταν κάποτε».

Μετά την απελευθέρωσή του, η μητέρα της Reeva Steenkamp, June, υποστήριξε πως εξακολουθεί να εκτίει τη δική της ισόβια κάθειρξη μετά τη δολοφονία της κόρης της πριν από 11 χρόνια.

«Υπήρξε δικαιοσύνη για τη Reeva; Έχει εκτίσει αρκετό χρόνο ο Όσκαρ; Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει δικαιοσύνη εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν επιστρέψει ποτέ και κανένας χρόνος στη φυλακή δεν θα φέρει πίσω τη Reeva. Εμείς που μένουμε πίσω είμαστε αυτοί που εκτίουμε ποινή ισόβιας κάθειρξης», υπογράμμισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ