Παρέμβαση υπέρ δήμων που δεν έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις θα κάνει η ΚΕΔΕ

Παρέμβαση υπέρ δήμων που δεν έχουν κοινωφελείς επιχειρήσεις θα κάνει η ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί να στηριχθούν και οι δήμοι χωρίς κοινωφελείς επιχειρήσεις στο επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Οι πληροφορίες θέλουν ως δικαιούχους φορείς τους συγκεκριμένου προγράμματος μόνο τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων, που όμως λίγες εξαιρέθηκαν από τις διατάξεις του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06-10-2023 τ. Α ́), και οι περισσότερες έπαυσαν τις εργασίες τους.

Εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται, η έκταση εφαρμογής του θα είναι περιορισμένη αφού θα αφορά μόνο σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων και το κοινωνικό αντίκτυπο μικρό.

Η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να αρθούν οι περιορισμοί συμμετοχής στο πρόγραμμα και να μπορούν ως δικαιούχοι να είναι και οι δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις. Άλλωστε οι ελλείψεις σε προσωπικό στους δήμους είναι πολλές. Η συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και η κινητικότητα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αφήσει τους δήμους με πολλά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με αποτέλεσμα οι δήμοι να αδυνατούν να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που επιθυμούν και να δημιουργούνται προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ