Εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση στο Thessaloniki Pride

Εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση στο Thessaloniki Pride

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι τους πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως […]

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι τους πέταξαν στα νερά του Θερμαϊκού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου, ζητεί να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκθεση, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κ.ά., σε συνδυασμό με τον νόμο για τη ρατσιστική βία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι διενεργούντες την έρευνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλούνται να ερευνήσουν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης και να χρησιμοποιήσουν κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο για τον εντοπισμό των δραστών.

Η επίθεση αυτή, μία από τις τουλάχιστον δύο που αναφέρθηκαν το ίδιο βράδυ, σημειώθηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες κινήθηκαν προς το μέρος των δύο θυμάτων. Όταν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για συμμετέχοντες στο Pride τους πέταξαν στη θάλασσα. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, εξαπέλυσαν απειλές για τις ζωές των θυμάτων και τους εξύβρισαν.

Στο σημείο κλήθηκαν άνδρες του Λιμενικού, που έβγαλαν από τον Θερμαϊκό τα δύο θύματα, έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή.

thessaloniki-pride


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ