Πώς εξοικονομείται ενέργεια με χρήση ανεμιστήρα οροφής και κλιματιστικού

Πώς εξοικονομείται ενέργεια με χρήση ανεμιστήρα οροφής και κλιματιστικού

Συμβουλές από τον ενεργειακό επιθεωρητή Μιχάλη Χριστοδουλίδη εν όψει του καύσωνα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας

Για τον συνδυασμό ανεμιστήρα οροφής και κλιματιστικού αναφέρθηκε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης εν όψει του καύσωνα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά.

Όπως ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής στην ΕΡΤ, «τα κλιματιστικά νέου τύπου είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η απόσβεση γίνεται σε τρία χρόνια αν αντικαταστήσουμε ένα παλιό κλιματιστικό με ένα καινούριο τύπο. Αν τώρα τα συνδυάσουμε με έναν ανεμιστήρα, επιτυγχάνουμε ακόμα περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας».

Πρόσθεσε πως ο συνδυασμός ανεμιστήρα οροφής και κλιματιστικού κάνει εξοικονόμηση 20%.

Για το πως θα γίνει αυτό ο ενεργειακός επιθεωρητής υπογράμμισε ότι «θα σετάρουμε το κλιματιστικό στους 28 βαθμούς και βάζουμε σε λειτουργία τον αριστερόστροφο ανεμιστήρα έτσι θα ρίξουμε την αίσθηση θερμοκρασίας 3 βαθμούς παρακάτω, δηλαδή θα αισθανόμαστε ότι είναι 25».

Όσον αφορά τη χρήση ανεμιστήρα στα σχολεία λόγω ό,τι η κλιματική κρίση μας δείχνει πως από εδώ και πέρα θα υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες τους μήνες Μάιο και Ιούνιο ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι «το πιο σωστό είναι να μπει ανεμιστήρας οροφής, δηλαδή είναι λυπηρό να έχουμε σήμερα σχολικά συγκροτήματα να μην έχουν όχι κλιματιστικό, ούτε ανεμιστήρα οροφής» και πρόσθεσε «Αν τα σχολεία βάλουν αντηλιακές μεμβράνες, φωτιστικά και τον ανεμιστήρα οροφής έχουν πετύχει την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ