Νέο πύρινο μέτωπο : Καίγονται σπίτια στη Καλλιτεχνούπολη, εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Νέο πύρινο μέτωπο : Καίγονται σπίτια στη Καλλιτεχνούπολη, εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Και αυτή η πυρκαγιά βρίσκεται εκτός ελέγχου και κατευθύνεται προς τον Διόνυσο, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Αττική, στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, κοντά στον οικισμό.

Και αυτή η πυρκαγιά βρίσκεται εκτός ελέγχου και κατευθύνεται προς τον Διόνυσο, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Επίσης, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα, καθώς και κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι.

Σύμφωνα με το irafina.gr, η φωτιά πέρασε και στο απέναντι ρεύμα της Λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνεται προς το Μάτι, ενώ οι κάτοικοι με τα αυτοκίνητα τους κατεβαίνουν προς τη Ραφήνα.

Σύμφωνα Βαγγέλη Μπουρνού η πυρκαγιά είναι σε περιοχή χαμηλής βλάστησης σε απόσταση περίπου 1 χλμ από τον οικισμό, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες ζημιές, καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

«Το μέτωπο είναι μεγάλο, αν ξεφύγει θα καεί η Βόρεια Αττική», τόνισε ο κ. Μπουρνούς.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο οι άνεμοι πνέουν προς την περιοχή της Πεντέλης, αντίθετα προς τον οικισμό, ενώ το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων.

Τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς είναι ακόμα άγνωστα, ενώ «αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της».

Στο σημείο έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ