Επέστρεψαν στις οικογένειές τους 140 μέλη των Ελλήνων Προσκόπων

Επέστρεψαν στις οικογένειές τους 140 μέλη των Ελλήνων Προσκόπων

Απομακρύνθηκαν σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας από τα μέτωπα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας απομακρύνθηκαν χθες από τα μέτωπα της καταστροφικής μεγάλης πυρκαγιάς 140 μέλη των Ελλήνων Προσκόπων, παιδιά και ενήλικοι, που πραγματοποιούσαν τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις στις περιοχές Μάτι, Άγιος Ανδρέας και Αγία Μαρίνα.

Τα παιδιά, μέλη 10 Προσκοπικών Συστημάτων της Αττικής, χωρισμένα σε δύο ομάδες, μεταφέρθηκαν αρχικά η μια ομάδα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης και η άλλη στα ΚΑΑΥ της Νέας Μάκρης.

Από εκεί, τα μέλη της πρώτης ομάδας μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με μέριμνα της Κεντρικής Διοίκησης, στα Συστήματά τους και παραδόθηκαν στους γονείς τους. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας, μαζί με τα παιδιά των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, μεταφέρθηκαν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και από εκεί, και πάλι με λεωφορεία της Κεντρικής Διοίκησης, μεταφέρθηκαν στα Συστήματά τους και παραδόθηκαν στους γονείς τους.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι ευχαριστούν όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλή μεταφορά των μελών τους στις οικογένειές τους και συγχαίρουν τα ενήλικα μέλη τους για την ετοιμότητα και την ψυχραιμία με την οποία έδρασαν και η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ καλά συντονισμένη και επιτυχημένη επιχείρηση να έχει αίσιο τέλος. Επίσης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράστασή τους στα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές για τη δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης και Βοήθειας, ενώ έχουν θέσει στη διάθεσή τους μια ομάδα με περισσότερα από 50 ενήλικα στελέχη στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα να συνδράμουν οπουδήποτε τους ζητηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ