«Πιστεύουμε ότι οι νεκροί ίσως υπερβούν τους 100»

«Πιστεύουμε ότι οι νεκροί ίσως υπερβούν τους 100»

Σύμφωνα με αναφορές κορυφαίου παράγοντα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα ίσως υπερβεί τα 100 άτομα, με βάση τον ρυθμό ανεύρεσης θυμάτων από τις έρευνές μας σε κάθε σπίτι αλλά και της κρίσιμης κατάστασης πολλών τραυματιών. Χωρίς ωστόσο να γίνεται η προσμέτρηση των αγνοούμενων. Αντίθετα με ό,τι αναφέρεται δεν εκτιμούμε ότι υπάρχουν λάθη των πυροσβεστών στην εκτίμηση της πορείας της πυρκαγιάς και στην αντίδραση που υπήρξε. Πιστεύουμε ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και με την πυκνή βλάστηση και δόμηση στο Μάτι, το μοιραίο δεν μπορούσε να αποφευχθεί…».

Στις αναφορές αυτές προχώρησε ανώτατο στέλεχος της Λεωφόρου Κατεχάκη, μιλώντας προς «Το Βήμα», σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στην περιοχή της Ραφήνας και τις αιτιάσεις για λάθη της Πυροσβεστικής, πολυδιάσπαση των δυνάμεών της και υποτίμηση της σφοδρότητας της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τις κρίσιμες ώρες ήταν στην διάθεση της Πυροσβεστικής επτά αεροσκάφη και σημαντικός αριθμός ελικοπτέρων, όμως υπήρχαν εμπόδια λόγω των σφοδρών ανέμων.

Όπως προκύπτει πάντως από τις δηλώσεις άλλων υπηρεσιακών παραγόντων αν ο πύρινος όλεθρος είχε ξεσπάσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο αριθμός των νεκρών θα ήταν πολλαπλάσιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ