Συγκλονιστική μαρτυρία ανδρών ΕΜΑΚ : «Έλιωσαν τα αυτοκίνητα»

Συγκλονιστική μαρτυρία ανδρών ΕΜΑΚ : «Έλιωσαν τα αυτοκίνητα»

«Υπήρχαν παιδιά μόνα τους, μπορεί να ήταν ο άλλος στο ένα μέτρο και να μην τον έβλεπες» περιγράφουν.

Όσα είδαν και έζησαν περιέγραψαν άνδρες της ΕΜΑΚ που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα που κόστισε τη ζωή σε 87 ανθρώπους. «Η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική. Κάποιος μπορούσε πολύ εύκολα να πάθει καυστικό αναπνευστικό οίδημα» μαρτυρούν.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, οι άνδρες των ΕΜΑΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφουν ότι «ήταν ένα τραγικό συμβάν το ζήσαμε μαζί τους, φτάνοντας εκεί αντιμετωπίσαμε μια τραγική κατάσταση, ανθρώπους φοβισμένους να αναζητούν ένα σωσίβιο βοήθειας».

Μιλώντας για το σχέδιο που ακολούθησαν για να διασώσουν τους κατοίκους αναφέρουν: «Πήγαμε κατευθείαν στον κεντρικό δρόμο τους οδηγήσαμε σε ασφαλή σημεία, στη συγκεκριμένη στιγμή ήταν η παραλία. Ήταν το μόνο ασφαλές σημείο εκείνη τη στιγμή. Η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική».

«Κάποιος μπορούσε πολύ εύκολα να πάθει καυστικό αναπνευστικό οίδημα. Είδαμε αμάξια που έλιωσαν και το μέταλλο σε μορφή υγρού» υπογράμμισαν.

«Υπήρχαν παιδιά μόνα τους, μπορεί να ήταν ο άλλος στο ένα μέτρο και να μην τον έβλεπες. Πρώτο μέλημά μας ήταν τα παιδιά» δήλωσαν.

«Πανικός, απόγνωση. Ήταν σαστισμένοι, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι τους χτύπησε», αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε την κατάσταση ο επιπυραγός της 1ης ΕΜΑΚ Ιώννης Κολόβος, από το τηλεοπτικό πλατό της ΕΡΤ.

«Από τα συμβάντα με τα οποία δεν γινόταν να μην ταυτιστείς συναισθηματικά με αυτό που έβλεπες και ζούσες. Δεν έχουμε ξαναζήσει» δήλωσε ο Μ. Βάσιλας, άνδρας της ΕΜΑΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ