Συγκλονιστική μαρτυρία : «Μέσα στην κόλαση έγινε ένα θαύμα»

Συγκλονιστική μαρτυρία : «Μέσα στην κόλαση έγινε ένα θαύμα»

Η Κατερίνα Σγούρα επέζησε από όσα έγιναν στο Μάτι και μίλησε για τις δραματικές στιγμές.

Συγκίνηση προκαλούν οι περιγραφές των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς πριν από 10 ημέρες στο Μάτι.

Περιγραφές ανατριχιαστικές που δείχνουν τη φρίκη, τον αγώνα για την επιβίωση, την προσπάθεια μικρών και μεγάλων να κρατηθούν στη ζωή.

Η Κατερίνα Σγούρα επέζησε από όσα έγιναν στο Μάτι και μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις δραματικές στιγμές. «Οι φλόγες ήταν θεριά στο σπίτι. Τότε ουρλιάζω «φεύγουμε τώρα!»» ξεκινά στην περιγραφή της για το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου.

Είχε πάει στο σπίτι του πατέρα της στις 18:25. Ο πατέρας της γνώριζε για την φωτιά στο Νέο Βουτζά, αλλά δεν μπορούσε να περιμένει ότι θα πάει στο Μάτι τόσο γρήγορα.

Και συνεχίζει «7 παρά 20 πέσαμε στο νερό. Ο ήλιος ήταν ψηλά, αλλά ήταν νύχτα για εμάς. Μπήκαμε στη θάλασσα μέχρι το νερό. Βάζαμε μέχρι και το κεφάλι μέσα, γιατί πεταγόντουσαν καυτά κουκουνάρια πάνω μας. Σαν πυροτεχνήματα ήταν… Ένας κύριος δίπλα μου κρατούσε το μωρό, το οποίο τελικά έχασε την ζωή του. Είχαν καεί τα ποδαράκια του. Μια κοπέλα δίπλα η Μαργαρίτα υπέφερε, μου είπαν να μην την ακουμπήσω, είχε καμένη πλάτη τελείως.

Ενα κοριτσάκι, η Δωροθέα, έλεγε συνεχώς στη μαμά της δεν μπορώ να πάρω ανάσα «Μαμά να φύγουμε, δεν μπορώ να ανασάνω». Είναι πια νύχτα και από μακριά ακούω μια φωνή. «Δωροθέα!» Ο μπαμπάς της ήταν! Η μικρή τσιρίζει «μπαμπά!» Η επανένωση της οικογένειας, τους είχε ξεγραμμένους θεωρώ. Μέσα στην κόλαση έγινε ένα θαύμα.

Για όσους έφυγαν θέλω να πω να βγουν στο φως και να βρουν το δρόμο τους. Για όσους έμειναν πίσω, να βρουν την γαλήνη στην ψυχή τους κάποια στιγμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ