Ζάκυνθος: Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος – Σε ύφεση τα δύο πύρινα μέτωπα

Έχουν περιοριστεί ευτυχώς τα πύρινα μέτωπα στα χωριά Κοιλωμένος και Μαχαιράδο μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ζάκυνθος: Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος – Σε ύφεση τα δύο πύρινα μέτωπα | to10.gr

Εμπρησμό θεωρεί ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκότσας τα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο.

Μιλώντας, σήμερα Παρασκευή, σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, ο κ. Κολοκότσας εκφράζοντας προσωπική άποψη είπε: «θεωρώ ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τα δύο πύρινα μέτωπα που απείλησαν τα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» τη νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σήμερα, εκτός από τα 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά και πέντε υδροφόρες, επιχειρεί στην περιοχή και ένα ελικόπτερο.

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος τα δύο πύρινα μέτωπα φαίνεται να έχουν περιοριστεί, ο δήμαρχος Ζακύνθου εξέφρασε φόβους για αναζωπυρώσεις που μπορεί να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

 Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας σήμερα η Ζάκυνθος, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4), γεγονός που έχει θέση σε ετοιμότητα τις Αρχές του τόπου.
«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο