Τι δυσκολεύει την κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τι δυσκολεύει την κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης - Στους 500 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο γκαράζ του πλοίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα.

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώνονται σήμερα, Πέμπτη, στο να φθάσουν στο πέμπτο γκαράζ, όπου ξεκίνησε η φωτιά και καίει ακόμη τα πάντα στο πέρασμά της. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να κόψουν μια βαριά σιδερένια πόρτα του ενός τόνου.

Παρά το γεγονός ότι ο καταπέλτης του πλοίου άνοιξε και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει μέσα στο πλοίο αυτό έχει πάρει μια μικρή κλίση που δεν είναι όμως ανησυχητική.

Η πυροσβεστική κάνει λόγο για ιδιαίτερα δύσκολο έργο, που μπορεί να κρατήσει για αρκετές ακόμα ώρες. Μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο έχει πάρει μεγάλη κλίση, έχουν αναπτυχθεί θερμοκρασίες ύψους 500 βαθμών Κελσίου

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι για ακόμη 2-3 ημέρες θα καίει η φωτιά και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν φτάσει οι πυροσβέστες στο σημείο που ακόμη καίει.

Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι στα γκαράζ του πλοίου βρίσκονται 80 φορτηγά και 152 ΙΧ αυτοκίνητα, που ταξίδευαν προς τα Χανιά, ενώ οι 875 επιβάτες και τα 140 άτομα του πληρώματος αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 – 6 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ