Προς διορισμό ο Κάβανο

«Πολύ περήφανος» για την απόφαση της Γερουσίας να τερματίσει τη συζήτηση για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.


Προς διορισμό ο Κάβανο | to10.gr

Υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, τάχθηκε η Γερουσία των ΗΠΑ, μετά από ψηφοφορία επί της διαδικασίας.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων. Μία γερουσιαστής, η Λάιζα Μουρκόφσκι, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Σούζαν Κόλινς, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε «ναι».

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κόλινς σκοπεύει να ανακοινώσει απόψε τη στάση της στην αυριανή ψηφοφορία.

Θετική ψήφο έδωσαν και ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν.

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε -μέσω Twitter- «πολύ περήφανος» για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο