Προς διορισμό ο Κάβανο

Προς διορισμό ο Κάβανο

«Πολύ περήφανος» για την απόφαση της Γερουσίας να τερματίσει τη συζήτηση για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, τάχθηκε η Γερουσία των ΗΠΑ, μετά από ψηφοφορία επί της διαδικασίας.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων. Μία γερουσιαστής, η Λάιζα Μουρκόφσκι, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Σούζαν Κόλινς, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε «ναι».

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κόλινς σκοπεύει να ανακοινώσει απόψε τη στάση της στην αυριανή ψηφοφορία.

Θετική ψήφο έδωσαν και ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν.

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε -μέσω Twitter- «πολύ περήφανος» για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ