56,1 εκ. για την αποζημίωση των πληγέντων απ’ το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

56,1 εκ. για την αποζημίωση των πληγέντων απ’ το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

ήφισμα για έγκριση εκταμίευσης 56,1 εκ. ευρώ αναμένεται να καταθέσει στα διοικητικά του όργανα το Διεθνές Κεφάλαιο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (IOPC Funds) προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τη διαρροή του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Το συνολικό ποσό θα προέλθει σε μικρότερο βαθμό από την ασφαλιστική κάλυψη του πλοιοκτήτη και σε μεγαλύτερο από τις […]

ήφισμα για έγκριση εκταμίευσης 56,1 εκ. ευρώ αναμένεται να καταθέσει στα διοικητικά του όργανα το Διεθνές Κεφάλαιο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (IOPC Funds) προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τη διαρροή του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Το συνολικό ποσό θα προέλθει σε μικρότερο βαθμό από την ασφαλιστική κάλυψη του πλοιοκτήτη και σε μεγαλύτερο από τις χώρες που συμμετέχουν στον IOPC και θα δαπανηθούν για την απορρύπανση της θάλασσας και την αποζημίωση των επιχειρήσεων που υπέστησαν πλήγμα από το ναυάγιο.

ε δηλώσεις του στην «Καθημερινή», ο νομικός και καθηγητής του World Maritime University, Γιώργος Θεοχαρίδης, εκτιμά ότι ο χρόνος αποζημίωσης των πληγέντων θα εξαρτηθεί τόσο από το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας απορρύπανσης, όσο και από την έγκυρη υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών για την έκταση της ζημίας.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο εξωδικαστικού συμβιβασμού για πολλά από τα αιτήματα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνει και στην προθεσμία των τριών ετών από το συμβάν, εντός της οποίας πρέπει να έχει ικανοποιηθεί το αίτημα αποζημίωσης ή να έχουν τηρηθεί οι νομικές διαδικασίες προκειμένου να διακοπεί η αποσβεστική προθεσμία.

Πηγή: unfollow.com.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ