Άνω – κάτω η κυβέρνηση για το Μακεδονικό: «Σιωπητήριο» επιχειρούν να επιβάλλουν στον Καμμένο

Άνω – κάτω η κυβέρνηση για το Μακεδονικό: «Σιωπητήριο» επιχειρούν να επιβάλλουν στον Καμμένο

Πυρ ομαδόν δέχθηκε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος για τις δηλώσεις του που αφορούν στο εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις

Πυρ ομαδόν δέχθηκε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος για τις δηλώσεις του που αφορούν στο εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσαν με νόημα πως οι υπουργοί δεν πρέπει να μιλάνε πολύ.

«Δεν ξέρω αν περίμενε κανείς να πω για άλλα, δεν θα πω. Είναι ολοφάνερο. Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με τον κ. Παππά. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με τη σειρά του έριξε και αυτός τα «βέλη» του προς τον κ. Καμμένο σημειώνοντας ότι «αυτό (σ.σ να μην μιλάνε πολύ) ισχύει για όλους τους υπουργούς νομίζω».

Η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του Μακεδονικού βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παππάς, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, και απευθυνόμενος στον Ν. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

«Πυρά» από Κυρίτση
Πρόβλημα και μάλιστα «ενοχλητικό» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τις δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ για plan B στο Σκοπιανό και για δημιουργία περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

«Είναι ένα πρόβλημα. Δεν είναι αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό θα μπορούσε να το θέσει ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στον αρχηγό του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του πρωθυπουργού, είναι λίγο σπασμωδικές οι ενέργε ιες αυτές» είπε ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο realfm. .Μιλώντας ειδικά για την πρόταση δημιουργίας αμερικανικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «δεν είναι σχεδιασμός της κυβέρνησης, ούτε συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε ότι «με τους ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε πολιτικές διαφορές και διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και αφετηρίες. Αυτό είναι δεδομένο. Σε αυτά τα θέματα θα κριθούν όλα μέσα στη Βουλή. Για εμάς είναι δεδομένο ότι αυτή η συμφωνία μπορεί και έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από τη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθούν όλα στην ΠΓΔΜ».

Ο κ. Ρήγας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι παρακολουθώ προσεκτικά όλα αυτά που λέγονται. «Θα συνιστούσα σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε. Από εκεί και πέρα ό,τι νομίζει, ό,τι εκτιμά ο καθένας στη βάση των απόψεων, αλλά λαμβανομένων υπόψη και των εθνικών συμφερόντων, εκεί θα κριθούν όλα στη Βουλή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βάζει θέμα ή να αμφισβητήσει την κυβέρνηση ας το κάνει».

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες Βάσεις. Η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ» σημείωσε με τη σειρά της η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ