Αντιδρά η πανεπιστημιακή κοινότητα για το «στέκι» του Ρουβίκωνα στο ΕΚΠΑ

Αντιδρά η πανεπιστημιακή κοινότητα για το «στέκι» του Ρουβίκωνα στο ΕΚΠΑ

Σε σημερινή ανάρτησή τους, μέλη της ομάδας φωτογραφίζονται μέσα στο κτήριο και δηλώνουν πως «αποφάσισαν να περιφρουρήσουν την παρουσία τους».

«Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε» αναφέρει ο Ρουβίκωνας μέσω social media για το «στέκι» που άνοιξε την Τετάρτη μέσα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Σε σημερινή ανάρτησή τους, μέλη του φωτογραφίζονται μέσα στο κτήριο και δηλώνουν πως «αποφάσισαν να περιφρουρήσουν την παρουσία τους», παρά τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών, όπως αυτή της Ελένης Καραμαλέγκου, κοσμήτωρος της Φιλοσοφικής Σχολής. Η κ. Καραμολέγκου δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ότι σκοπεύει να μην επιτρέψει στον Ρουβίκωνα να στήσει «στέκι» στη σχολή.

Για αυθαίρετη κίνηση για την οποία δεν δόθηκε καμία άδεια έκανε λόγο στον Real Fm, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε άδεια να γίνει αυτό. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αυθαιρετούν και λειτουργούν ελεύθερα. Τα πανεπιστήμια λειτουργούν με έναν τρόπο που έχει παρανοηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το άσυλο, με αποτέλεσμα ο καθένας θεωρεί ότι μπορεί να μπαίνει μέσα και να ανοίγει ένα γραφείο», ανέφερε.

Η κ. Φουντοπούλου δήλωσε πως σέβεται την «αναγνωρισιμότητα και ταυτότητα» του Ρουβίκωνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα έχει αναγνωριστεί και έχει καταστατικό λειτουργίας θα πρέπει μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκει χώρους στέγασης.

Η ίδια σημείωσε ότι ο «ισχύων νόμος για τα πανεπιστήμια δε δίνει περιθώριο αντίδρασης σε καμία πρυτανική αρχή». Όπως είπε, «ο νόμος για τα πανεπιστήμια αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει μία πολιτική κατάσταση. Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή, δε μπορεί κανείς να κάνει κάτι, διότι στο πλαίσιο του ασύλου δίνει την ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης απόψεων.

Επομένως, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτή τη στιγμή εκφράζουν ιδεολογικές απόψεις. Το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει καμία δυνατότητα και κανένα εργαλείο αντίδρασης σε οποιαδήποτε πρυτανική αρχή.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα πανεπιστημιακά κτίρια. Ανά διαστήματα συναντάμε ομάδες οι οποίες μπαίνουν, στεγάζονται, μένουν, διανυκτερεύουν και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους» τόνισε η κ. Φουντοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ