Πολιτικές εξελίξεις και εκλογές στο επίκεντρο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές εξελίξεις και εκλογές στο επίκεντρο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

«Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται “Πάνος”, λέγεται “Μάικλ», απάντησε ο ΑλέξηςΤσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο.

Η προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, βρέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εξερχόμενος από τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο -ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ-, σχολίασε: «Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται ‘Πάνος’, λέγεται ‘Michael’».

Σε ερώτημα αναφορικά με τον κ. Καμμένο και το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κομματικές πηγές παρέπεμπαν στη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να επανέλθουν στο θέμα τον Μάρτιο.

Παράλληλα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ως προς το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων ότι η διαπραγμάτευση πηγαίνει πολύ καλά και εκτίμησαν ότι το θέμα θα κλείσει χωρίς αναταράξεις, με συναινετικό τρόπο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τρία θα είναι τα θέματα της επικείμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής:

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε επτά Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση για ενιαία Πολιτικής Γραμματείας, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της Πολιτικής Γραμματείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής δουλειάς από τώρα έως τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι υπάρχει σειρά πρωτοβουλιών. Μεταξύ αυτών και η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο της επόμενης συνεδρίασης της Γραμματείας. Στόχος είναι να καταλήξει το κόμμα στις προτάσεις του και εν συνεχεία να γίνει εισήγηση προς την κοινοβουλευτική ομάδα. Η διαδικασία αυτή προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου στις αρχές Νοεμβρίου, να μπορεί να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι έως τα Χριστούγεννα πρέπει να έχουν ψηφιστεί οι δεσμεύσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ